ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φροντίζουμε μόνοι τις φτέρνες μας

30 Απριλίου 2020, 16:00

images

Πρώτα από όλα δεν πειράζουμε μόνοι μας σοβαρές βλάβες στα πόδια μας. Τους κάλους, πληγές, νύχια που έχουν μπει στο δέρμα. Όσο για την ξηρότητα και τις ραγάδες στις φτέρνες μπορούμε να κάνουμε πολλά...

Και πρώτα από όλα πρέπει να αποφεύγουμε να περπατάμε ξυπόλητοι. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, οι κάλτσες, βαμβακερές και μάλλινες, είναι το καλύτερο δώρο για αυτό το σημείο του ποδιού.

Έπειτα είναι σημαντικό να τις τρίβουμε όσο βρισκόμαστε μέσα στο ντουζ ή σε ποδόλουτρο, με ελαφρόπετρα ή ειδική ράσπα ή ηλεκτρική λίμα ποδιών. Μετά, πρέπει να τις σκουπίζουμε καλά με μια μαλακή πετσέτα και να περνάμε ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν για σκασμένες φτέρνες. Στα φαρμακεία αλλά και στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με καλλυντικά υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα του εμπορίου, ανακατέψτε βούτυρο κακάο με ηλιέλαιο, εμποτίστε ένα βαμβάκι με πολύ τέτοιο υλικό και βάλτε το πάνω στη φτέρνα. Στη συνέχεια τυλίξτε όλο το πόδι με μια μεμβράνη και αφήστε την θεραπεία να λειτουργήσει για 20 τουλάχιστον λεπτά,

Βασικό θεωρείται επίσης εφόσον έχετε τάση να ξηραίνουν οι φτέρνες σας, να φοράτε άνετα, μαλακά και δερμάτινα παπούτσια, και να τις περιποιήστε συχνά (τουλάχιστον μία φορά το μήνα) και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Διότι αν αφήσετε το πρόβλημα να μεγαλώσει, τότε η φτέρνα επανέρχεται δυσκολότερα. Χρήσιμο είναι επίσης να βάζετε μια κρέμα ειδική για πέλματα μετά από κάθε ντουζ.

Και βέβαια υπάρχουν πάντα οι ειδικοί του πεντικιούρ που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας!

Σχετικά Άρθρα