ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Face lift ή PDO: Tι μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός

09 Οκτωβρίου 2019, 17:40

images

Το λίφτινγκ προσώπου ή face lift είναι η επέμβαση με την οποία αντιμετωπίζεται η χαλάρωση και πτώση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού.

Αποτελεί την αποτελεσματικότερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, διατηρώντας τη φήμη του ως τη θεραπεία εκλογής - «golden standard» για την ανανέωση του προσώπου.

Στην πραγματικότητα επαναφέρει με ανατομικό τρόπο, την πτώση των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση.

Καμία από τις διαθέσιμες μη επεμβατικές μεθόδους δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα της επέμβαση αυτής να «επιστρέψει» την «αρχιτεκτονική» του προσώπου.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία, οι τομές  κρύβονται στο τριχωτό της κεφαλής και γύρω από τα αυτιά και η επάνοδος στην κοινωνική ζωή δεν μπορεί να γίνει αμέσως.

Τα νήματα PDΟ «φιλοδοξούν» τα τελευταία χρόνια να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρωτοκαθεδρία από την χειρουργική μέθοδο.

Αποτελούνται από υλικό που ονομάζεται πολυδιοξανόνη και χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στα απορροφήσιμα ράμματα στην καρδιοχειρουργική.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών νήματα, είτε για υποστήριξη των ιστών με σκοπό την δημιουργία νέου κολλαγόνου, νήματα με διάφορα που επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Τα νήματα που εφαρμόζονται μπορούν να προταθούν για περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, το περίγραμμα, ο λαιμός, το στέρνο, τα χέρια, οι γλουτοί, η κοιλιά, οι μηροί και τα γόνατα.

Και για πολλές κυρίες που δεν θέλουν να μπουν στο χειρουργείο για να διορθώσουν το περίγραμμα του προσώπου τους αλλά αρνούνται να αποδεχτούν το γήρας, είναι η απόλυτη λύση!

Μπαίνουν κάτω από το δέρμα με την βοήθεια λεπτών βελονών, δεν απαιτούν αναισθησία και η γυναίκα φεύγει αμέσως μετά την εφαρμογή τους από το ιατρείο του γιατρού της για το σπίτι.

Τα νήματα –ανάλογα από το είδος τους- διαρκούν 1-3 χρόνια και ως εκ τούτου δεν αποτελούν μόνιμη μέθοδο.

Παρόλα αυτά, θεωρητικά ούτε το face lift είναι για μια ζωή… Στα 10 περίπου χρόνια θα χρειαστεί κάποιες παρεμβάσεις για να συνεχίσει να «κοροϊδεύει» τον χρόνο…

ΠΗΓΗ: MAYO CLINIC

Σχετικά Άρθρα