ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στη μύτη

30 Ιανουαρίου 2024, 16:00

images

Άλλοι επειδή έχουν μεγάλη, στραβή, παχουλή ή γαμψή μύτη που χαλάει το προφίλ τους... Άλλοι επειδή έχουν λειτουργικά προβλήματα που εμποδίζουν την αναπνοή, χαλώντας τον ύπνο και την καθημερινότητα... Κι άλλοι επειδή έχουν, τόσο αισθητικό , όσο και λειτουργικό πρόβλημα, επιλέγουν να κάνουν επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που θα διορθώσει το πρόβλημα. Ωστόσο, παρότι οι επεμβάσεις αυτές είναι πολύ συχνές, περιβάλλονται από μύθους και υπερβολές...

"Υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις σχετικά με τη διαδικασία της ρινοπλαστικής, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και ανησυχία στους υποψήφιους», επισημαίνει  ο κ. Μιχάλης Τσούνης, χειρουργός ΩΡΛ, διευθυντής τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής. 

Η ρινοπλαστική προκαλεί πόνο: Η αλήθεια είναι ότι η ρινοπλαστική είναι μία εντελώς ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Η γενική αναισθησία εξασφαλίζει την απουσία πόνου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Μετεγχειρητικά, λόγω της νεύρωσης της περιοχής αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η μύτη είναι ένα ακίνητο όργανο, ο πόνος ουσιαστικά απουσιάζει. Για 2 με 3 ημέρες , χορηγούμε πολύ απλά παυσίπονα για την άνεση του ασθενή και όχι για τον πόνο. 

Η μύτη μου θα φαίνεται χειρουργημένη: Στα χέρια του κατάλληλα εκπαιδευμένου χειρουργού και με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πλέον, η ρινοπλαστική προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να είναι απόλυτα φυσικά. 

Η ανοιχτή ρινοπλαστική αφήνει ουλή: Η ανοιχτή ρινοπλαστική δεν αφήνει απολύτως καμία ουλή. Η μικρή τομή στη στυλίδα της μύτης, μέσω της οποίας αποκτούμε πρόσβαση στις ανατομικές δομές που επιθυμούμε να διορθώσουμε, συρράπτεται επιμελώς με πολύ λεπτά ράμματα. Επιπλέον η αιμάτωση του μέσου τρίτου του προσώπου είναι εξαιρετική, γεγονός που εξασφαλίζει την απουσία οποιασδήποτε ουλής μετεγχειρητικά.

Η αποθεραπεία της ρινοπλαστικής είναι μακρά και δύσκολη: Ανάμεσα στους φόβους των ασθενών που διστάζουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική, είναι η εντύπωση ότι η αποθεραπεία θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και δύσκολη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η αποθεραπεία της συγκεκριμένης επέμβασης είναι σχετικά σύντομη και απόλυτα διαχειρίσιμη. 

Έτσι, η εργασία από το σπίτι μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα. Η δουλειά γραφείου μπορεί να ξεκινήσει από την έβδομη ημέρα μετά την επέμβαση, πιο πολύ για να προστατέψουμε το ασθενή μας από τη μετακίνηση και όχι από την εργασία του αυτή καθαυτή. Προκειμένου να εκτελέσει κανείς μία πιο βαριά χειρωνακτική εργασία, θα πρέπει να περιμένει περίπου δύο εβδομάδες. 

Σχετικά Άρθρα