ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα τύπου μάσκας κατά των μαύρων κύκλων;

02 Φεβρουαρίου 2024, 16:00

images

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ξυπνήσετε με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια: Ένα πάρτι στο οποίο πήγατε το Σαββατοκύριακο, κακός ύπνος από έννοιες ή ασθένεια, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, πολύ αλμυρό φαγητό ...και η λίστα με τις αιτίες μοιάζει ατελείωτη! Ακόμη και το να αφαιρέσετε πολύ γρήγορα το μακιγιάζ των ματιών σας, μπορεί να προκαλέσει κύκλους κάτω από τα μάτια, λένε οι δερματολόγοι!

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει λύση: Τα τελευταία χρόνια, τα patches κάτω από τα μάτια και οι μάσκες ματιών έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Αυτά τα προϊόντα υπόσχονται μια γρήγορη λύση για τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Είναι όμως αποτελεσματικά τα συγκεκριμένα προϊόντα;

Οι μάσκες σε σχήμα μισοφέγγαρου είναι εμπλουτισμένες με ισχυρούς ορούς και ενεργά συστατικά που βοηθούν στην παροχή στοχευμένης περιποίησης στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. 

Ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιείτε, ορισμένα επιθέματα κάτω από τα μάτια είναι σχεδιασμένα να φοριούνται για 10-20 λεπτά, ενώ άλλα μπορούν να μείνουν όλη τη νύχτα. Καθώς η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι τόσο ευαίσθητη, συνιστάται πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες του συγκεκριμένου προϊόντος που εφαρμόζετε κάτω από τα μάτια σας – και να μην το αφήνετε στο σημείο για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Αν το πρόβλημα είναι μόνιμο, τότε- αν παρατηρείται "μαξιλαράκι" κάτω από τα μάτια, τότε υπάρχει περίσσια λίπους κάτω από το δέρμα που πρέπει να αφαιρεθεί. Αν πάλι δεν υπάρχει εξόγκωμα αλλά μόνο διχρωμία χρησιμοποιείται ενέσιμο υαλουρονικό κι άλλες μέθοδοι αποκατάστασης των μαύρων κύκλων.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, εξηγεί για τη βλεφαροπλαστική γενικά: "Η βλεφαροπλαστική χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα χειρουργικού χρόνου. Βέβαια, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και η θεραπεία της εξατομικεύεται. H επέμβαση γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση του ασθενούς.  Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται για το άνω βλέφαρο στη περιοχή που φυσιολογικά υπάρχει μια πτυχή στο μέσο του βλεφάρου και για το κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Ο χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα, αφαιρεί το λίπος που περισσεύει και τοποθετεί τους μύες και το δέρμα στην βελτιωμένη και πιο νεανική τους θέση". 

Η πλήρης αποκατάσταση της εικόνας γίνεται με την αφαίρεση των ραμμάτων σε 12-15 ημέρες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καθημερινότητά του από την επόμενη ημέρα φορώντας λίγο μεϊκ απ.

Σχετικά Άρθρα