ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βλεφαροπλαστική: Ποιοί, πότε, πώς

09 Μαρτίου 2023, 10:00

images

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με ρυτιδοπλαστική. Μόνη της η βλεφαροπλαστική γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου στα 30 με 40, τα οποία είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι. 

Όπως μάς εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, "σε συνδυασμό με τη ρυτιδοπλαστική, η βλεφαροπλαστική γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, σαν μέρος της ολοκληρωμένης προσπάθειας για ανανέωση του προσώπου. Καλό είναι, άνδρες και γυναίκες, να μην αφήνουν την επέμβαση αυτή να γίνεται πάρα πολύ αργά".

Πόσο εύκολη είναι η επέμβαση

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό θα αποφασιστεί, μετά τη λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, αν η βλεφαροπλαστική θα γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος της που κρίνεται κατάλληλο για την συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς, όπως κλασική βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική με τη χρήση laser.

"Θα πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα και τη λήψη συγκεκριμένων βιταμινών και φαρμάκων για μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο. Συγκεκριμένα ασπιρίνη και πολυβιταμίνες θα πρέπει να διακοπούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν το χειρουργείο" συστήνει ο γιατρός.

Η βλεφαροπλαστική χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα χειρουργικού χρόνου. H επέμβαση γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση της γυναίκας ή του άντρα.

Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται για το άνω βλέφαρο στη περιοχή που φυσιολογικά υπάρχει μια πτυχή στο μέσο του βλεφάρου και για το κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Ο χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα, αφαιρεί το λίπος που περισσεύει και τοποθετεί τους μύες και το δέρμα στην βελτιωμένη και πιο νεανική τους θέση.

Μετά την επέμβαση θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, και θα σάς δοθεί ειδική αντιβιοτική αλοιφή, που θα βάζετε στα μάτια σας δύο φορές την ημέρα και συνιστάται και η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων για 15 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα για τις πρώτες δύο ημέρες.  Θα πρέπει να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας για μία εβδομάδα και τα ράμματα θα αφαιρεθούν μετά από 5 ημέρες. 

Σχετικά Άρθρα