ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Barbie Botox»: Η τελευταία τάση του TikTok

19 September 2023, 16:00

images

Η Isabelle Lux, μία 32χρονη από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, δήλωσε ότι ήταν τρομοκρατημένη ενώ καθόταν στην καρέκλα και περίμενε να κάνει το "Barbie Botox" της - χορήγηση 40 μονάδων νευροτοξίνης σε ενέσιμη μορφή σε κάθε τραπεζοειδή μυ-. Στόχος της ήταν να κάνει τους ώμους της να φαίνονται πιο αδύνατοι καθώς και να απαλλαγεί από κάποιους πόνους στο πάνω μέρος της πλάτης.

Η διαδικασία επινοήθηκε αρχικά για να βοηθήσει στη μυική απελευθέρωση των τραπεζοειδών μυών που έχουν καταπονηθεί σε μεγάλο βαθμό, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ημικρανίες και έντονο πόνο στον αυχένα. Τώρα, χορηγείται για να μειώσει αισθητικά το μέγεθος των ώμων, επιμηκύνοντας τον λαιμό.

«Όταν το Botox εγχέεται σε έναν μυ, σταματά τη σύνδεση με το νεύρο», δήλωσε στο CNN η Δρ Parisha Acharya, επικεφαλής αισθητικός γιατρός στη διάσημη κλινική ιατρικής αισθητικής του Λονδίνου Waterhouse Young. «Με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε εξασθένηση και παράλυση των μυών. Έμμεσα, ο μυς συρρικνώνεται».

Το hashtag «Barbie Botox» έχει επί του παρόντος πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Το βίντεο της Lux που περιγράφει λεπτομερώς τη δική της εμπειρία με τη θεραπεία, έχει τώρα περισσότερες από 250.000 προβολές. Μάλιστα, η ίδια υποστηρίζει ότι επινόησε τη φράση. «Προέκυψε από την ιδέα ότι θα μοιάζεις περισσότερο με τη Barbie όταν το κάνεις, κάτι που δεν νομίζω ότι είναι κακό», είπε στο CNN σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. Επιμηκύνει το λαιμό κι αδυνατίζει τους ώμους, όταν γίνεται σωστά.

Ωστόσο, εάν χορηγηθεί λανθασμένα ή σε λάθος δόση, το συγκεκριμένο Botox θα μπορούσε να παραλύσει εντελώς το μυ, είπε η Δρ Acharya. Η νευροτοξίνη μπορεί επίσης να μετακινηθεί από το αρχικό σημείο της ένεσης, εξασθενώντας τη σύνδεση των νεύρων άλλων μυών. «Και ειδικά αν είναι γύρω από το λαιμό, αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κρατάτε σωστά το κεφάλι σας».

Τέλος, η Lux επιμένει ότι αυτή δεν είναι μια θεραπεία που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. «Νομίζω ότι πρέπει να πάτε σε ένα χειρουργό ή ένα γιατρό. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε στο σωστό μέρος, θα έλεγα ότι ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο».

Σχετικά Άρθρα