ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βαθύς καθαρισμός προσώπου για λάμψη και υγεία

16 Νοεμβρίου 2021, 16:00

images

Ο βαθύς καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα για την αντιγηραντική φροντίδα του προσώπου και του λαιμού και γίνεται από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο ή ακόμα από αισθητικό, ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλέξουμε. 

Ο καθαρισμός προσώπου γίνεται για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη ρύθμιση της λιπαρότητας και συνοδεύεται από βαθιά ενυδάτωση. Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσουμε, πρακτικά γίνεται διάνοιξη των πόρων και αφαίρεση των "μαύρων στιγμάτων" που έχουμε οι περισσότεροι στην περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού. Επίσης σε εντελώς επιδερμικό επίπεδο, αφαιρούνται οι ρίποι από την ατμόσφαιρα και τα νεκρά κύτταρα.

Ο βαθύς καθαρισμός πρέπει να γίνεται από τα χέρια επαγγελματία για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον για να μην υπάρξουν τραυματισμοί της επιδερμίδας και δεύτερον για να τηρηθούν όπως πρέπει οι κανόνες υγιεινής και αντισηψίας.

Στις μέρες μας, ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου συνοδεύεται σε πολλές περιπτώσεις από χημικό ή άλλο peeling ή και δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους. Οι ειδικοί συστήνουν να γίνεται μία φορά το έτος, όταν το δέρμα είναι κανονικό ή ξηρό, και δύο ή τρεις φορές το χρόνο όταν το δέρμα έχει τάση για λιπαρότητα ή είναι πολύ λιπαρό και με τάσεις εμφάνισης ακμής.


Σχετικά Άρθρα