ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξητική στήθους και γλουτών με "φυσική" μέθοδο

04 Μαΐου 2021, 09:00

images

Όποια γυναίκα επιθυμεί αύξηση του όγκου στο στήθος ή τους γλουτούς της αλλά δεν θέλει να βάλει στο σώμα της "ξένα σώματα" όπως είναι τα διάφορα ενθέματα σιλικόνης και φυσιολογικού ορού που υπάρχουν διαθέσιμα, έχει τα τελευταία χρόνια κι άλλη μέθοδο επιλογής.

Το βασικό ατού της λιπομεταφοράς είναι ο συνδυασμός 2 επεμβάσεων σε 1. Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιεί συνδυασμό λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους (λιπομεταφορά). Το θετικό λοιπόν είναι ότι βελτιώνουμε δύο ή και περισσότερα σημεία παράλληλα, καθώς αφαιρούμε λίπος από ένα-δύο σημεία και το μεταφέρουμε εκεί ακριβώς που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και αυτός είναι ένας βασικός λόγος όπου η επέμβαση αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη.

Έτσι μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο του στήθους ή και των γλουτών, χωρίς τη χρήση ξένου σώματος, όπως το ένθεμα σιλικόνης.

Είναι πραγματικά μια ευκαιρία βελτίωσης ολόκληρου του σώματος, καθώς προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται ακριβώς μαζί με τη μεταφορά λίπους στους γλουτούς.

Πολύ αδύνατες γυναίκες βέβαια, δεν μπορούν να υποβληθούν στην συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόλογο λίπος.

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την συγκεκριμένη επέμβαση για καθαρά αισθητικούς λόγους και περαιτέρω βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης, κάποιες γυναίκες την επιλέγουν ύστερα από μεγάλη απώλεια βάρους, όπου οι γλουτοί έχουν αδειάσει εξαιτίας των αυξομειώσεων βάρους. Τέλος, ένας ακόμα λόγος είναι η χαλάρωση που παρατηρείται λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών).

Το πρώτο στάδιο της αυξητικής γλουτών με χρήση λίπους περιλαμβάνει την συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό και εν συνεχεία τη μεταφορά του στους γλουτούς για να τους μεγεθύνουμε. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές διότι είναι αυτόλογο, δηλαδή λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο.

Ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα του ασθενή με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως, για τη λήψη λίπους προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση όμως που αυτό το λίπος δεν φτάνει μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το αφαιρούμενο λίπος είτε με ειδική φυγοκέντριση ή με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης και τέλος εγχύνει το λίπος στην περιοχή των γλουτών. Η ποσότητα του λίπους που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την επιθυμία του ατόμου, όσον αφορά το βαθμό αύξησης, αλλά και από τη δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα της περιοχής.

Το Βραζιλιάνικο Buttlift όπως αλλιώς ονομάζεται, φέρει μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης συγκριτικά με άλλες διαδικασίες βελτίωσης των γλουτών, όπως για παράδειγμα τα εμφυτεύματα. Επειδή το λίπος είναι το δικό σας και όχι ένα ξένο σώμα, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αλλεργίας ή αντίδρασης σε αυτό. Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης του λίπους, σε αντίθεση με την αυξητική γλουτών με τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Τα αποτελέσματα φαίνονται εντελώς φυσικά. Οπότε αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ανορθωμένους και γεμάτους γλουτούς, τότε αυτή η τεχνική είναι ιδανική.

Αυξητική στήθους με λιπομεταφορά

Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες βλέπουν το στήθος τους μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις βάρους. Επίσης, στις γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία, ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώσει, αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο.

Η μέθοδος της λιπομεταφοράς είναι ο πιο φυσικός τρόπος αύξησης στήθους.

Ομοίως λοιπόν, με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνουμε αρχικά το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή τους μηρούς και το επανατοποθετούμε (κατόπιν επεξεργασίας) στο στήθος για την ενίσχυση του μεγέθους του.

Έτσι μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο του στήθους και να βελτιώσουμε το σχήμα χωρίς τη χρήση ξένου σώματος, όπως το ένθεμα σιλικόνης.

Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε το επιθυμητό μέγεθος ανάλογα με την ποσότητα λίπους που υπάρχει στο σώμα και την επιθυμία της ασθενούς.

Μπορεί να χρειαστεί να γίνει επιπλέον μία μικρή επιδιόρθωση γιατί ένα μικρό ποσοστό λίπους μπορεί να απορροφηθεί.

Βασικό πλεονέκτημα το διάστημα ανάρρωσης

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σχετικά σύντομος. Οι τομές είναι μικροσκοπικές, επουλώνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Η ενόχληση μετά την εγχείρηση είναι ελάχιστη και μπορείτε να την αντιμετωπίσετε εύκολα με κοινά αναλγητικά.

Διάρκεια αποτελέσματος

Περίπου το 40%-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα και το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερο βαθμό αύξησης, ενδεχομένως να πρέπει να ξανακάνετε την διαδικασία και δεύτερη φορά.

* Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.


Σχετικά Άρθρα