ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτόλογη μεσοθεραπεία για ασφαλή αναζωογόνηση του δέρματος

10 Ιουνίου 2021, 16:00

images

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματός μας, ώστε να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιώντας φυσικούς μηχανισμούς αναγέννησης.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια σύγχρονη και πολύ διαδεδομένη μέθοδος ενυδάτωσης, ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Το πρόγραμμα της θεραπείας περιλαμβάνει συνήθως 3-5 συνεδρίες, με απόσταση μεταξύ τους 20-30 ημερών.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι νέα μέθοδος που αξιοποιεί στοιχεία από το ίδιο το αίμα του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται. Αυτά τα στοιχεία είναι τα αιμοπετάλια, το πλάσμα, τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία με τη βοήθεια ενός ενεργοποιητή εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου (υπερνεοκολλαγογένεση) και ελαστίνης. 

Η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας ξεκινά με μια απλή αιμοληψία. Παίρνουμε 20 cc αίματος στο ιατρείο, από τα οποία, αφού τα φυγοκεντρήσουμε, συγκεντρώνουμε σε μια σύριγγα το πλάσμα του αίματος το πλούσιο σε αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια, ενώ σε μια δεύτερη σύριγγα συγκεντρώνουμε το πλάσμα το πιο φτωχό σε αιμοπετάλια. Αφού προσθέσουμε στην πρώτη σύριγγα τον ενεργοποιητή με μια μικρή βελόνα, μπορούμε να προχωρήσουμε στη μεσοθεραπεία.

Εκτός από το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, η μέθοδος βρίσκει εφαρμογή και στο τριχωτό της κεφαλής σε περιπτώσεις αραιής τριχοφυΐας, για ενδυνάμωση της τρίχας. Επίσης, εφαρμόζεται στη ράχη των χεριών για ενυδάτωση-ανάπλαση, στους μηρούς για βελτίωση των ραγάδων και της κυτταρίτιδας, καθώς και σε περιπτώσεις ακμής.

Πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία σύντομη και ανώδυνη που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως 14-18 μήνες ή και περισσότερο. Είναι ασφαλής μέθοδος, διότι χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματός σας.

ΠΗΓΗ  Θάνος Κοντογιάννης, πλαστικός χειρουργός.


Σχετικά Άρθρα