ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτοί είναι οι δύο χειρότεροι εχθροί των γυναικείων μαλλιών

10 Δεκεμβρίου 2019, 14:15

images

Στη γυναίκα, τα μαλλιά είναι χαρακτηριστικό θηλυκότητας που με το μήκος, το κόψιμο και το χρώμα τους της προσδίδουν σοβαρότητα ή ανεμελιά. Οι περισσότερες ωστόσο τα ταλαιπωρούν με προϊόντα και χτενίσματα...

Από όλα τα δεινά που περνούν τα μαλλιά των γυναικών ωστόσο, δερματολόγοι και κομμωτές συμφωνούν ότι δύο αποτελούν τις μεγαλύτερες δοκιμασίες. Η περμανάντ και το ντεκαπάζ...

Οι βαφές επιβαρύνουν λιγότερο τα μαλλιά όταν βρίσκονται κοντά στους τόνους του φυσικού μας χρώματος. Δηλαδή είναι μία μελαχρινή και κάνει ένα σκούρο κόκκινο ή ένα καστανό. Αλλά όταν η μελαχρινή θέλει να αποκτήσει ξανθό σαντρέ ή όταν πάνω σε βαμμένα μαλλιά θέλουμε πιο ανοιχτές ανταύγειες, τότε γίνεται ντεκαπάζ. Δηλαδή βάζουμε πάνω στην τρίχα υλικό που μπει στο εσωτερικό της και θα την αποχρωματίσει. Αυτό όταν γίνεται σε μεγάλη έκταση και συχνά μπορεί ακόμα και να καταστρέψει εντελώς τα μαλλιά. 

Ιδανικά, το ντεκαπάζ πρέπει να γίνεται σε λίγες ανταύγειες και μία φορά το 3μηνο ως και 6μηνο. Πάντως όχι κάθε μήνα και όχι σε όλο το κεφάλι εκτός κι τα μαλλιά κόβονται συνεχώς πολύ κοντά!

Από την άλλη πλευρά, στην περμανάντ χρησιμοποιούνται επίσης ισχυρά υλικά που ταλαιπωρούν την τρίχα. Για αυτό οι δερματολόγοι συστήνουν να μεσολαβούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μεταξύ της περμανάντ και της βαφής ώστε τα μαλλιά να μην δέχονται ταυτόχρονα το διπλό πλήγμα. 

Επίσης όταν μία γυναίκα χρησιμοποιεί αυτές τις δύο μεθόδους, καλό είναι αφενός να διατηρεί την κώμη της το πολύ μέχρι τους ώμους, δηλαδή να κουρεύεται συχνά, να μην χρησιμοποιεί πολύ πιστολάκι, ηλεκτρικό ψαλίδι και άλλες συσκευές που καίνε την τρίχα και να κάνουν συχνά ειδικές θεραπείες αναδόμησης της τρίχας.

Είναι απολύτως απαραίτητο εξάλλου, οι μέθοδοι αυτές να εφαρμόζονται μόνο από έμπειρους κομμωτές που γνωρίζουν τους κινδύνους και ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν πιο ασφαλώς τα διάφορα υλικά.

ΠΗΓΗ

dermatology journal

Σχετικά Άρθρα