ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες αντιγήρανσης

12 Ιανουαρίου 2020, 09:10

images

Λιγότερο φαγητό καθώς μεγαλώνουμε, προσοχή στην έκθεσή μας στον ήλιο, άσκηση, καλή ψυχολογία και υγιής σεξουαλικότητα είναι η βασική συνταγή της αντιγήρανσης αρκεί βέβαια να συνοδεύεται και από μια σωστή προσέγγιση στην καλλυντική φροντίδα και το είδος των τροφών που βάζουμε στο πιάτο μας.

Όπως μας λέει η δερματολόγος, ειδική σε θέματα αντιγήρανσης, Μαρία Καρδάση, "όσο μεγαλώνουμε μεταβολίζουμε ολοένα και λιγότερο και άρα χρειαζόμαστε λιγότερη τροφή". 

Σε δε γονιδιακό επίπεδο, "στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα "καλά" και να περιορίσουμε τα "κακά" μας γονίδια. Δημιουργώντας καλές συνθήκες στον οργανισμό, τα προβληματικά γονίδια που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας απλά δεν θα ... εκφραστούν», επισημαίνει η κυρία Καρδάση. Η επιστημονική της άποψη μάλιστα είναι ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες. «Κάποιος μπορεί να πίνει και να καπνίζει και να μην παθαίνει τίποτα, ή να διαθέτει ένα δέρμα που παρότι το εκθέτει σε αντίξοες συνθήκες να παραμένει καλό». ΄

Εξάλλου, ο ήλιος μπορεί να είναι φίλος αλλά μπορεί να γίνει και ο χειρότερος εχθρός του οργανισμού και της ομορφιάς μας, οπότε χρειάζεται μελετημένη έκθεση στην ακτινοβολία του.

Αν ταυτόχρονα με αυτά γυμναζόμαστε, τρώμε σωστά και φροντίζουμε την ψυχολογία και την σεξουαλική μας ζωή να μας δίνουν χαρές και ισορροπία, τότε έχουμε βάλει γερά θεμέλια ώστε να μείνουμε υγιείς και θελκτικοί μέχρι προχωρημένη ηλικία.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα