ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με την βοήθεια δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού

19 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατά κύριο λόγο "γυναικεία" υπόθεση που αφορά ακόμα και γυναίκες που είναι αδύνατες και γυμνάζονται. Συνηθέστερα εμφανίζεται στους μηρούς και τους γλουτούς αλλά κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν το πρόβλημα ακόμα και στη κοιλιά και στα μπράτσα. 

Εκτός από το κλασικό μασάζ και τα προϊόντα εξωτερικής χρήσης που επιφέρουν μικρή βελτίωση ειδικά όταν η γυναίκα είναι αδύνατη και το πρόβλημα περιορισμένο, για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά και να βελτιώσουμε σημαντικά την εικόνα μας πρέπει να επισκεφτούμε γιατρό που ασχολείται με το δέρμα και την ομορφιά. Δηλαδή να ζητήσουμε βοήθεια από δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.

Καταρχάς όταν υπάρχει περίσσιο τοπικό λίπος, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να μας κάνει τοπικά λιποαναρρόφηση και να απαλλαγούμε δια παντός από το πάχος στο συγκεκριμένο σημείο. Η κυτταρίτιδα σε αυτήν την περίπτωση θα μειωθεί σημαντικά αλλά ίσως να μην εξαφανιστεί...

Επίσης, βοηθάει πολύ αν τρώμε σωστά (χωρίς λιπαρά και ζάχαρη) κι αν πίνουμε αρκετό νερό στην καθημερινότητά μας χειμώνα και καλοκαίρι. Αλλά και πάλι, υπάρχουν ακόμα και αθλήτριες με κυτταρίτιδα καθώς στην εμφάνισή της συμμετέχουν τα γονίδια και το ορμονικό σύστημα.

Στον γιατρό με εξοπλισμένο ιατρείο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νεότερα "όπλα" κατά του πανάρχαιου...εχθρού: 

Μεσοθεραπεία (έκχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με λεπτές βελονίτσες), σύστημα Accent που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, αυξάνει τη θερμότητα του στρώματος κάτω από την επιδερμίδα, και μέθοδος Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ, είναι οι τεχνικές αιχμής.

Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, οι μέθοδοι αυτές σε συνδυασμό μεταξύ τους ή μόνες τους ανάλογα την κάθε περίπτωση, μπορούν να βοηθήσουν γυναίκες και άνδρες να αποκτήσουν σφικτό και λείο δέρμα σε όλο το σώμα. Όλες οι μέθοδοι είναι αναίμακτες, ανώδυνες και μη επεμβατικές και τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον ένα χρόνο ανάλογα και με τον τρόπο ζωής.

Σχετικά Άρθρα