ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άλλο ένα αλλόκοτο νέο από το Χόλυγουντ- Ο Μπραντ Πιτ έχει σπάνιο νόσημα

07 Ιουλίου 2022, 16:00

images

Είναι ένας άνδρας όμορφος και πετυχημένος που έχει παντρευτεί δύο από τις πιο καλλίγραμμες και ταλαντούχες γυναίκες του Χόλυγουντ. Αλλά ο ίδιος ομολόγησε στα 58 του χρόνια ότι πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που του απαγορεύει να θαυμάσει και να θυμάται το "ωραίο".

Ο Μπραντ Πιτ είπε σε συνέντευξή του στο GQ ότι πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να μην αναγνωρίζουν πρόσωπα. Παρότι ο διάσημος ηθοποιός δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με προσωπαγνωσία, ωστόσο τα συμπτώματα που έχει τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει το εν λόγω σύνδρομο.

Συγκεκριμένα, ο Μπραντ Πιτ υποστήριξε ότι ανησυχεί μήπως οι άνθρωποι τον θεωρούν απόμακρο, απρόσιτο ή εγωκεντρικό, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα, με συνέπεια να δυσκολεύεται να θυμηθεί ανθρώπους που συνάντησε είτε καιρό πριν είτε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Κανείς δεν με πιστεύει! Θέλω να γνωρίσω και κάποιον άλλο που να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο» είπε στην Ottessa Moshfegh, όταν εκείνη αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της πιστεύει ότι έχει ακριβώς την ίδια πάθηση.

Η διαταραχή αυτή συνήθως είναι εκ γενετής και επηρεάζει τους πάσχοντες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με το NHS. Αρκετές μελέτες εκτιμούν ότι ένα στα 50 άτομα πάσχει από προσωπαγνωσία.

Οι άνθρωποι με την πάθηση αυτή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε τα μέλη της οικογένειάς τους, τους συντρόφους ή τους φίλους τους και αντιμετωπίζουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης των ανθρώπων, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν, το χτένισμά τους, τη φωνή τους ή τα ρούχα τους.


Σχετικά Άρθρα