ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αισθητική επέμβαση προσώπου ...ευρωπαϊκών προδιαγραφών

19 Μαρτίου 2024, 10:00

images

Η γήρανση είναι μια διαδικασία την οποία ο καθένας αποδέχεται διαφορετικά. Όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και βλέπουμε αλλαγές, είναι φυσικό να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να γυρίσουμε το ρολόι πίσω. Στην πραγματικότητα, η έννοια της αναζωογόνησης του προσώπου χρονολογείται από τους αρχαίους πολιτισμούς, κατά τους οποίους χρησιμοποιούνταν μασάζ, φυτικές θεραπείες και στοιχειώδεις χειρουργικές επεμβάσεις για το σκοπό αυτό. Σήμερα, η έρευνα αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι χειρουργοί έχουν τελειοποιήσει τις τεχνικές αισθητικής χειρουργικής εδώ και δεκαετίες, με στόχο λιγότερο επεμβατικές τεχνικές και ουλές, μικρότερες τομές και χρόνο ανάρρωσης και τη χρήση τοπικής έναντι της ολικής αναισθησίας.

Όταν ο Δρ Rim Marcinkus, ο οποίος κατάγεται από τη Λιθουανία, άρχισε να ασκεί την πρακτική του στην Ευρώπη πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, η τοπική αναισθησία χρησιμοποιούταν κανονικά. Όταν πήγε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ολική αναισθησία ήταν η καθιερωμένη πρακτική, η οποία μάλιστα παραμένει μέχρι σήμερα.

«Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να κάνετε λίφτινγκ προσώπου και χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές τεχνικές και υλικά», εξηγεί. «Δεν είναι ασυνήθιστο για τους χειρουργούς να χρησιμοποιούν ολική νάρκωση και να κάνουν βαθιές τομές που αφήνουν τους ασθενείς μελανιασμένους για εβδομάδες και ακόμη και μήνες με την απαραίτητη παραμονή στο νοσοκομείο».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τις διαδικασίες απλές και ασφαλείς, χρησιμοποιώντας ενδοφλέβια φάρμακα για τη χαλάρωση των ασθενών για τη διαδικασία της 1 έως 1 ½  ώρας. Ο ασθενής παραμένει με τους επιδέσμους για 1 βράδυ και επιστρέφει την επόμενη μέρα για αφαίρεση επιδέσμων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα εκείνη την ημέρα».

Αυτή η έγκαιρη και λιγότερο επεμβατική μέθοδος οφείλεται στην προηγμένη τεχνολογία; Όχι, λέει ο Marcinkus. Οφείλεται σε κόλπα και τεχνικές που μάθαμε μέσα σε περισσότερα από 40 χρόνια εξάσκησης του λίφτινγκ προσώπου, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, απλοποιώντας παράλληλα τη διαδικασία. «Το “ευρωπαϊκό” λίφτινγκ προσώπου χρησιμοποιεί πολύ ήπιες χειρουργικές τεχνικές, κρυφές και ελάχιστες τομές και ειδικές λύσεις για την ελαχιστοποίηση του οιδήματος». Τεχνολογία όπως τα υψηλής ποιότητας λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες μπορεί να χρησιμοποιηθούν αργότερα για συντήρηση, προσθέτει.

Καταληκτικά, ο ίδιος θεωρεί ότι η ηλικία δεν αποτελεί παράγοντα για τη διαδικασία. «Οι ασθενείς μας ηλικιακά κυμαίνονται από 34 έως 94, οπότε θα έλεγα ότι (μπορεί να το κάνει) όποιος θέλει να βελτιώσει την εμφάνισή του με πιο φυσικά αποτελέσματα».

Σχετικά Άρθρα