ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αφυδατωμένα μαλλιά: Τρόποι για εντατική ενυδάτωση

29 Ιουλίου 2021, 19:00

images

Η καλή ενυδάτωση είναι ο πρώτος κανόνας για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Το αλάτι της θάλασσας, ο ήλιος και το χλώριο της πισίνας είναι παράγοντες οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση και ξηρότητα στα μαλλιά.

Παραμελώντας και αφήνοντας τα μαλλιά μας να αφυδατώνονται είναι πολύ πιο δύσκολο να τα επαναφέρουμε στην πορεία, γι’ αυτό η εντατική ενυδάτωση κρίνεται σημαντική για την υγεία των μαλλιών μας.

Ακολουθούν συμβουλές για σωστή ενυδάτωση στα μαλλιά σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο εύκολο να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά. Αν θέλετε να δώσετε σχήμα στα μαλλιά σας αποφύγετε το σίδερο και κάντε μια πλεξούδα τα μαλλιά σας.

Η χρήση των 3 προϊόντων

Συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο δύο προϊόντα για τα μαλλιά μας σαμπουάν και μαλακτικό. Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημαντικότητα ενός τρίτου προϊόντος σε μορφή ελαίου που θα προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση.

Θεραπεία το βράδυ 

Ένα από τα «θαυματουργά μυστικά» για τα μαλλιά, είναι οι ολονύχτιες μάσκες που δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στα μαλλιά να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι 1-2 φορές την βδομάδα να λούζετε τα μαλλιά σας το βράδυ και να εφαρμόσετε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά. Να αφήσετε τη μάσκα να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και το επόμενο πρωί να ξεπλύνετε με νερό.

Λάδι καρύδας

Μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών που θα θρέψει και θα αποκαταστήσει τη φθορά στα μαλλιά. Εφαρμόστε λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σας αφήστε τη να δράσει για 15′. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας.

Προτιμήστε μάσκα αντί για μαλακτικό

Όταν νιώθετε τα μαλλιά σας ιδιαίτερα αφυδατωμένα, αντικαταστήστε το μαλακτικό με μάσκα σε κάθε λούσιμο.

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι μεταξωτές και οι σατέν μαξιλαροθήκες αποτρέπουν το σπάσιμο της τρίχας. Ταυτόχρονα, δεν απορροφούν τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά μας όπως το λάδι ενυδάτωσης και η μάσκα σε αντίθεση με τις βαμβακερές. 

Σχετικά Άρθρα