ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα: Η νέα τάση ομορφιάς στις ΗΠΑ

16 Ιανουαρίου 2023, 16:00

images

Το λίπος γύρω από το στόμα έγινε ''καυτό θέμα'' συζήτησης στα τέλη του περασμένου έτους. Τα δεδομένα του Google Trends δείχνουν ότι έγιναν πάρα πολλές αναζητήσεις για την (μέχρι πρότινος αδιάφορη) περιοχή του προσώπου τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, με σχετικές αναζητήσεις που έδειχναν ότι οι άνθρωποι αναζητούσαν «αφαίρεση στοματικού λίπους σε διασημότητες». Ακόμη, βίντεο σχετικά με το θέμα στο TikTok μετρούν 252 εκατομμύρια προβολές, σύμφωνα με το αγγλικό Vogue. Τι ακριβώς είναι, όμως, το στοματικό λίπος;

«Το στοματικό λίπος είναι μια λιπώδης μάζα που βρίσκεται και στις δύο πλευρές του στόματος, μεταξύ των μυών του προσώπου», λέει ο χειρουργός αποκατάστασης και πλαστικός, κ. Naveen Cavale. «Όλοι το έχουν, αλλά είναι πιο εμφανές σε μερικούς ανθρώπους από ό,τι σε άλλους». Είναι το επίθεμα λίπους που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας και πάνω από το οστό της γνάθου σας - εάν έχετε πιο γεμάτο πρόσωπο, το πιθανότερο είναι ότι έχετε περισσότερο στοματικό λίπος.

Ωστόσο, εφόσον το στοματικό λίπος σας φαίνεται αντιαισθητικό, πριν αποφασίσετε να το αφαιρέσετε, σκεφτείτε ποιες είναι οι εναλλακτικές σας, διότι, όταν το στοματικό λίπος αφαιρεθεί, εξαφανίζεται οριστικά. «Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε έναν πιστοποιημένο, έμπειρο και ηθικό πλαστικό χειρουργό που θα προσπαθήσει να καταλάβει ποιες είναι οι ανησυχίες σας και τι προσπαθείτε να επιτύχετε», λέει ο πλαστικός χειρουργός Marc Pacifico, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών. «Ίσως, για παράδειγμα, αντί για μείωση του στοματικού λίπους, να προτείνουν την προσθήκη κάποιου filler στα ζυγωματικά για να τα ενισχύσει και να κάνει την περιοχή από κάτω να φαίνεται μικρότερη. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν αν κάποιος αναζητά μια πιο σμιλεμένη εμφάνιση».

Είναι επίσης (πάντα) υψίστης σημασίας να επισκεφτείτε έναν έμπειρο γιατρό για οποιαδήποτε επέμβαση, μεγάλη ή μικρή – μην πέσετε στην παγίδα να εμπιστευτείτε  όποιον είναι φθηνότερος. Κάντε πρώτα την έρευνά σας.

Και τέλος, αντί να ακολουθήσετε άκριτα μια τάση, αναρωτηθείτε γιατί σκέφτεστε να το κάνετε εξαρχής – είναι επειδή θέλετε πραγματικά να αφαιρέσετε το στοματικό σας λίπος ή επειδή όλοι το κάνουν στο TikTok; Διότι οι καιροί – και οι τάσεις – αλλάζουν και αυτό που είναι στη μόδα σήμερα, συχνά χάνεται αύριο…



Σχετικά Άρθρα