ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μόνη λύση για ασφαλή άσκηση στη ζέστη είναι το νερό

04 Αυγούστου 2021, 10:00

images

Με το θερμόμετρο να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, η ιδέα να πάμε για τρέξιμο ή να καταπονηθούμε με τένις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, μοιάζει και είναι επικίνδυνη για τους περισσότερους...

Εξαιρούνται βέβαια οι επαγγελματίες αθλητές και όσοι γυμνάζονται συστηματικά επί χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ακόμα κι αυτές οι κατηγορίες αθλούμενων ωστόσο, θα πρέπει να ενυδατώνονται συνεχώς με νερό και χυμούς και να αποφεύγουν την καταπόνηση κάτω από το ήλιο του μεσημεριού.

Οι υπόλοιποι, μπορούμε να επιλέξουμε ελεύθερα την ευχάριστη και αποδοτική άσκηση στο νερό. Πισίνα ή θάλασσα, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Μέσα στο νερό υπάρχει αντίσταση με αποτέλεσμα ακόμα και η πιο ήπια κίνηση να φέρνει καλά αποτελέσματα ενδυναμώνονταν τους μυς. Είτε κολυμπάμε, είτε περπατάμε με το νερό ως το γόνατο, είτε κάνουμε ειδικές ασκήσεις (water aerobic), είτε ακόμα παίζουμε με το τόπι ή -πιο επαγγελματικά- πόλο, είτε τέλος κάνουμε κανό ή windserfing και σκι, τα αποτελέσματα είναι άριστα.

Έχουμε τη δροσιά του νερού, την άσκηση χωρίς τον φόβο τραυματισμών, την απώλεια θερμίδων και την ενδυνάμωση των μυών όλα μαζί χωρίς απώλειες...

Η άσκηση μέσα στο νερό είναι κατάλληλη ακόμα και για τους εξαιρετικά ηλικιωμένους που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα, για όσους υποφέρουν από τραυματισμούς στα οστά ή στους μυς, για τα άτομα που δεν αντέχουν την ζέστη και γενικά για όσους είναι άμαθοι στην εκγύμναση. Προσαρμόζουμε απλά την ένταση και τη διάρκεια στην φυσική μας κατάσταση και έχουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου! 

Σχετικά Άρθρα