ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η κορυφαία δρομέας Anya Culling μοιράζεται την εμπειρία της από το Μαραθώνιο του Λονδίνου

25 Νοεμβρίου 2022, 10:00

images

Όταν η Anya Culling βγήκε για τρέξιμο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ήθελε απλώς να αισθανθεί καλύτερα και να ξεφύγει για λίγο από τους 4 τοίχους. «Απλώς έπρεπε να βγω από το σπίτι», λέει η 23χρονη, αναλογιζόμενη πώς ξεκίνησε να αγαπά το τρέξιμο. Ύστερα από δύο χρόνια και, μετά από πάρα πολλές ώρες τρεξίματος, είναι πλέον μια από τις καλύτερες γυναίκες δρομείς στην Αγγλία.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Culling είχε αγωνιστεί για το Norfolk στο χόκεϊ και στο κρίκετ, ενώ είχε συμμετάσχει και στο Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2019. Ωστόσο, μόνο στην περίοδο του lockdown άρχισε να ασχολείται με το τρέξιμο πιο «σοβαρά». Λέει ότι τότε γνώρισε τον προπονητή της, Nick Bester, ενώ έτρεχε γύρω από το Battersea Park, και έγινε μέλος της λέσχης τρεξίματος του.

«Αυτό με βοήθησε πολύ στο τρέξιμο γιατί είχα αυτή την κοινότητα και την υποστήριξη από τόσους πολλούς ανθρώπους», υποστηρίζει.

Τον περασμένο μήνα ήταν η πρώτη γυναίκα στον αγώνα Run Norwich 10km, με χρόνο τερματισμού 34 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας ένα γυναικείο ρεκόρ στη διαδικασία. Ήταν επίσης η τρίτη Βρετανίδα που τερμάτισε τον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου σε χρόνο 2 ωρών και 36 λεπτών - σχεδόν 2 ώρες γρηγορότερα από τον χρόνο της το 2019-.

«Αυτή ήταν η πιο τρελή μέρα της ζωής μου, η καλύτερη μέρα της ζωής μου». Η Culling λέει ότι από το τρέξιμο στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2019, τον οποίο ολοκλήρωσε σε 4 ώρες και 34 λεπτά, μέχρι τη φετινή διοργάνωση ήταν σαν ένας «άλλος κόσμος».

Η Culling αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη προγραμματίσει τον επόμενο αγώνα της, αλλά ο χρόνος της στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, θα σημαίνει ότι θα παραταχθεί με τις ελίτ την επόμενη φορά και ο μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να προκριθεί στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2026.

Έχει επίσης προκριθεί ως προπονήτρια τρεξίματος και το 90% των αθλητών που προπονεί είναι γυναίκες. «Θέλω τα κορίτσια να πιστεύουν πραγματικά στον εαυτό τους· δεν έχει σημασία πόσο γρήγορος/η είστε, απλώς απολαύστε το και πιστέψτε στον εαυτό σας», επισημαίνει.

«Προσπάθησα τόσο σκληρά το 2019 όσο και τώρα και θυμάμαι ότι ήμουν τόσο περήφανη για τον εαυτό μου μετά από αυτόν τον πρώτο μαραθώνιο, όσο ήμουν για τον εαυτό μου όταν τελείωσα τον Μαραθώνιο του Λονδίνου φέτος», κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα