ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασκήσεις για πιο φυσιολογική ούρηση

24 Μαρτίου 2024, 09:00

images

Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα και αγχώνεστε όταν γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε πρόσβαση σε τουαλέτα επί κάποιες ώρες; Η κατάσταση χρίζει διερεύνησης από ουρολόγο ή γυναικολόγο αλλά αν δεν υπάρχει κάποιο ορατό πρόβλημα, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας κάνοντας ασκήσεις πυελικού εδάφους που θα σάς βοηθήσουν σωματικά και ψυχολογικά να αποκτήσετε περισσότερη...υπομονή.

Πρώτα από όλα υπάρχει η άσκηση Γάτα όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου αυτού. Κάνετε καμπούρα, μετράτε μέχρι το 10 και μετά ηρεμείτε. Το επαναλαμβάνετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα.


Μετά είναι η πολύ γνωστή άσκηση Γέφυρα. Ξαπλώνετε ανάσκελα στο έδαφος πατάτε κάτω τα πέλματα και τα τις παλάμες σας και ανασηκώνετε τους γοφούς. Παραμένετε έτσι όσο περισσότερη ώρα νιώθετε άνετα, και κατεβαίνετε χαλαρώνοντας.


Τέλος υπάρχει η άσκηση Μπαλασάνα που χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη yoga αλλά και σε άλλα πρότυπα εκγύμνασης. Κάθεστε γονατιστοί και ρίχνετε όλο τον κορμό μπροστά μέχρι να ακουμπήσει το κούτελο κάτω χωρίς να ανασηκώνονται οι γλουτοί από τα πόδια. Κάθεστε στη στάση αυτή όσο μπορείτε.

Και βέβαια οι γυμναστές συστήνουν τις διατάσεις ποδιών, δηλαδή να κάνετε μεγάλα βήματα μπροστά μία με το ένα πόδι και μία με το άλλο, ρίχνοντας κάθε φορά το βάρος του σώματος προς το πόδι αυτό και σπρώχνοντας όσο πιο μπροστά μπορείτε.

Προσοχή, τις ασκήσεις αυτές είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές να σάς τις δείξει πρώτα ένας γυμναστής. Ειδικά δε αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας και αγύμναστοι, χρειάζεστε οπωσδήποτε τις συμβουλές του.


Σχετικά Άρθρα