ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το αδυνάτισμα δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά την ποιότητα και το είδος του φαγητού

02 September 2020, 16:00

images

Θέλετε να τρώτε πολύ αλλά να μην παχαίνετε; Λύση υπάρχει αλλά οι περισσότεροι την απορρίπτουν καθώς δεν θέλουν να φάνε μισό κιλό μπρόκολο και 10 καρότα. Θέλουν κρέας με πατάτες!

Το μπρόκολο αποδίδει 31 θερμίδες ανά μερίδα (ένα φλυτζάνι). Το μαρούλι αποδίδει μόλις 5 θερμίδες ανά μερίδα. Τα παντζάρια μόλις 37 θερμίδες και τα μανιτάρια 15 θερμίδες στην ίδια ποσότητα. Τι μας εμποδίζει λοιπόν να τρώμε ένα τεράστιο πιάτο φαγητό δύο φορές την ημέρα; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους: Το περιεχόμενο γεμάτο λιπαρά, αλάτι και απλούς υδατάνθρακες, μας εμποδίζουν!

Αφού ένα μεγάλο πιάτο με τα λαχανικά που αναφέραμε παραπάνω μας δίνει το πολύ 200 θερμίδες μαζί με το ελαιόλαδο που θα του βάλουμε (1-2 κουταλιές της σούπας) και ένα αβγό βραστό θα προσθέσει άλλες 80 θερμίδες στο πιάτο αυτό, ενώ ένα μεγάλο πιάτο χοιρινό κρέας με πατάτες φούρνου θα μας δώσει 600-700 θερμίδες.

Αλλά οι λίγες θερμίδες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αδυνάτισμα... Έχουν κυρίως να κάνουν με την υγεία μας και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Ένα πιάτο γεμάτο λαχανικά ωμά ή στον ατμό, μάς δίνει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που σε ένα βαθμό μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου όπως είναι του παχέος εντέρου και του μαστού. Ωφελούν επίσης τα μέγιστα την καρδιά μας! Ας το σκεφτούμε κι ας αποφασίσουμε...


Σχετικά Άρθρα