ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι το πρόγραμμα διατροφής GOLO και κατά πόσο εξασφαλίζει υγιές αδυνάτισμα

09 Μαΐου 2023, 09:00

images

Η δίαιτα και η επακόλουθη απώλεια βάρους μπορεί να είναι επίπονη και δύσκολη διαδικασία, ειδικά αν νιώθετε ότι κάνετε σωστά όσα σάς ζητούν αλλά δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Το πρόγραμμα διατροφής GOLO ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δεν είστε εσείς, αλλά η ευαισθησία σας στην ινσουλίνη.

Το πρόγραμμα GOLO είναι μία μέθοδος διαχείρισης βάρους, η οποία, όπως υποστηρίζεται, βοηθά να χάσετε βάρος κυρίως στοχεύοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη με συμπληρώματα αντίστασης στην ινσουλίνη για απώλεια βάρους, αντί να ακολουθήσετε μια παραδοσιακή περιοριστική δίαιτα.

Παρόμοια με άλλα σχέδια απώλειας βάρους, το GOLO εισάγει μια σειρά υγιεινών τροφών και προγραμμάτων γευμάτων για να ενθαρρύνει πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να προκαλέσει απώλεια βάρους. Ενθαρρύνει επίσης τη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ του GOLO σε σχέση με άλλες μοντέρνες δίαιτες είναι ότι ισχυρίζεται ότι βελτιώνει τη λειτουργία των μεταβολικών ορμονών σας, συγκεκριμένα την ινσουλίνη, και όχι μόνο τα διατροφικά σας πρότυπα. Επιπλέον, η μέθοδος περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα γευμάτων GOLO που δίνει έμφαση στα υγιεινά, ισορροπημένα τρόφιμα. 

Η ινσουλίνη είναι μια από τις πιο σημαντικές ορμόνες που εμπλέκονται στο μεταβολισμό. Δίνει σήμα στα κύτταρα να λάβουν ζάχαρη (γλυκόζη), την οποία αυτά τα κύτταρα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ως ενέργεια. Ωστόσο, ορισμένες περιστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αντίσταση στην ινσουλίνη : Με άλλα λόγια, τα κύτταρα σας σταματούν να ανταποκρίνονται στα σήματα ινσουλίνης. Αυτό κάνει το σάκχαρο να παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματός σας αντί να εισέλθει στα κύτταρα σας. 

Εάν αυτά τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνεχιστούν, το σώμα αρχίζει να το αποθηκεύει ως λίπος, ως επιπλέον ενεργειακό απόθεμα σε περίπτωση που το χρειαστείτε αργότερα. Τα υψηλά σάκχαρα στο αίμα λόγω της αντίστασης στην ινσουλίνη συνδέονται με χρόνιες μεταβολικές παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής,, φαίνεται να είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αυτό οφείλεται στις αλλαγές υγιεινής διατροφής που συνοδεύουν το σχέδιο GOLO και όχι στο ίδιο το συμπλήρωμα διατροφής που συστήνει να παίρνουν όσοι ακολουθούν τη μέθοδο.




Σχετικά Άρθρα