ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σπανάκι όχι μόνο για υγεία αλλά και για ομορφιά με φυσικό τρόπο

28 Δεκεμβρίου 2023, 10:00

images

Το σπανάκι, με τα σκούρα πράσινα φύλλα του είναι ένας θησαυρός της φύσης. Πλούσιο σε βιταμίνη Α που συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών, το σπανάκι περιλαμβάνεται στις φυτικές τροφές με αντικαρκινική δράση που ταυτόχρονα βοηθά στην υγεία όλων των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού.

Η βιταμίνη Α - για παράδειγμα- είναι απαραίτητη στην ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος ενώ η βιταμίνη C, που επίσης υπάρχει άφθονη στο λαχανικό αυτό, είναι βασική για την ανανέωση του κολλαγόνου. Παράλληλα περιέχει φυλλικό οξύ που συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του δέρματος. Το σπανάκι ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για την εκ των έσω ανάπλαση του δέρματος. 

Πώς είναι καλύτερα να το καταναλώνουμε

Μία ποσότητα ½-2 φλιτζάνια επί 2 με 3 φορές την εβδομάδα ή και πιο συχνά (εφόσον μάς αρέσει) είναι ιδανική για να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Όπως συμβαίνει με όλα τα λαχανικά, είναι προτιμότερο να το τρώμε εντελώς ωμό και φυσικά φρέσκο. Είναι γνωστό ότι ειδικά το σπανάκι δημιουργεί πολύ νόστιμες σαλάτες με συνδυασμό πολλών άλλων συστατικών όπως είναι το μαρούλι, οι ντομάτες, τα τυριά, τα αυγά, τα νεροβρασμένα όσπρια, οι ελιές αλλά και τα παξιμάδια.

Εάν δεν μπορείτε να το τρώτε συνεχώς ωμό, μπορεί να το βράζετε λίγα λεπτά στον ατμό. Αλλά τόσο σε σπανακόρυζο όσο και σε πίτα δεν χάνει όλα τα συστατικά του. Απλά να συνειδητοποιούμε ότι αν θέλουμε να παίρνουμε τις βιταμίνες από τα λαχανικά, πρέπει να τα τρώμε ωμά.


Σχετικά Άρθρα