ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς ο έλεγχος των μερίδων συμβάλλει στην απώλεια βάρους

06 Δεκεμβρίου 2023, 10:00

images

Ο έλεγχος της μερίδας μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Περιλαμβάνει τη διαχείριση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνει ένα άτομο κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση πιάτων που είναι χωρισμένα μερίδες και την τήρηση ημερολογίου τροφίμων. 

Μία μερίδα είναι η ποσότητα φαγητού που βάζει ένα άτομο στο πιάτο του πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Τα μεγέθη των μερίδων επηρεάζουν άμεσα την ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνει ένα άτομο και μπορούν να επηρεάσουν τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, το οποίο αναφέρεται στο ιατρικά συνιστώμενο εύρος βάρους για το ύψος και την ηλικία ενός ατόμου.

Ειδικότερα, ο έλεγχος της μερίδας είναι όταν ένα άτομο διαχειρίζεται και ελέγχει την ποσότητα του φαγητού που τρώει κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ο αριθμός των ημερήσιων θερμίδων που απαιτούνται για την απώλεια βάρους, ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. 

Εξαρτάται από παράγοντες όπως:

- ηλικία,

- τρέχον βάρος,

- ύψος,

- μεταβολισμός,

- φύλο,

- επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Γενικά, κάθε άνθρωπος πρέπει να προσλαμβάνει μία συγκεκριμένη ποσότητα θερμίδων καθημερινά για να παρέχουν στο σώμα του ενέργεια για:

- ανάπτυξη,

- κίνηση,

- δραστηριότητες,

- αυτόματες μυϊκές κινήσεις, όπως οι καρδιακοί παλμοί.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τον προγραμματισμό της θερμιδικής πρόσληψης για τον έλεγχο της μερίδας.

Τέλος, όσοι θέλουν να επιτύχουν ένα ιατρικά συνιστώμενο βάρος, μπορούν να μιλήσουν με έναν επαγγελματία υγείας ώστε να τους βοηθήσει να επιτύχουν το στόχο τους, μέσω σημαντικών αλλαγών στη διατροφή τους, στην άσκησή τους, αλλά και του ελέγχου των μερίδων τους.

Σχετικά Άρθρα