ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να φτιάξετε το τέλειο φλιτζάνι καφέ που θα σάς τονώσει

16 September 2023, 09:00

images

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ. Ωστόσο, υπάρχει μια μέθοδος που οι λάτρεις του καφέ φαίνεται να προτιμούν από τους υπόλοιπους: το pour-over. «Το Pour-over είναι τεχνικά το ίδιο με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αποκαλούν «drip». Το νερό έρχεται σε επαφή με τον αλεσμένο καφέ από ψηλά, στη συνέχεια μέσω της δύναμης της βαρύτητας, περνάει μέσα από τους κόκκους, μέσω κάποιας μορφής φίλτρου (συνήθως χαρτί) και σε μια καράφα από κάτω», λέει ο barista, Michael Phillips. «Ωστόσο, μια χειροκίνητη διαδικασία pour-over στην οποία χρησιμοποιείται το σωστό σύνολο δεξιοτήτων, δίνει πολύ περισσότερο έλεγχο από τα αυτοματοποιημένα μηχανήματα και επιτρέπει την καλύτερη παρασκευή».

Αυτή η μέθοδος έρχεται σε αντίθεση με μια άλλη δημοφιλή μέθοδο παρασκευής, τη γαλλική πρέσα και θεωρείται και πιο υγιεινή. Μάλιστα, για μερικούς τύπους καφέ, οι ειδικοί προτιμούν το pour-over από τη μέθοδο της γαλλικής πρέσας.

Τα βήματα της μεθόδου pour-over είναι τα εξής:

Βήμα 1: Χρησιμοποιείστε ζεστό νερό.

Το πρώτο κλειδί για να φτιάξετε το τέλειο φλιτζάνι, είναι να ζεστάνετε το νερό σας στην κατάλληλη θερμοκρασία. Ο Phillips προτείνει θερμοκρασία 97 βαθμών Κελσίου και ο Colby Cox, roaster στο Atlas Coffee Club, προτείνει θερμοκρασία μεταξύ 90 και 96 βαθμών Κελσίου.

Βήμα 2: Το άλεσμα είναι απαραίτητο.

Όλοι οι ειδικοί συνιστούν να αλέθετε τον καφέ σας πριν τον παρασκευάσετε, κατά προτίμηση με ένα μύλο με γρέζια.

Βήμα 3: Βρέχετε το φίλτρο, προσθέτετε τον καφέ και ετοιμάζετε να ρίξετε το νερό.

Τώρα που το νερό είναι ζεστό και ο καφές αλεσμένος, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συσκευή pour-over και να προσθέσετε ένα φίλτρο σε αυτήν. Πολλοί από τους ειδικούς, συνιστούν να βρέξετε το χάρτινο φίλτρο ρίχνοντας λίγο νερό.

Βήμα 4: Περιμένετε για 30 έως 45 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5: Ρίξτε αργά το νερό.

Αυτό το βήμα απαιτεί την περισσότερη τεχνική, οπότε μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρετε τις πρώτες φορές. «Ρίξτε αρκετό νερό για να γεμίσει μέχρι τη μέση, περιμένετε, αφήστε το να στραγγίσει λίγο και επαναλάβετε», λέει ο Cox.

Βήμα 6: Απολαύστε τον καφέ σας!



Σχετικά Άρθρα