ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών

22 Νοεμβρίου 2022, 10:00

images

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα γνωρίζουν ότι υπάρχουν δίαιτες για απώλεια βάρους, τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και διατροφικά σχήματα για τους μύες. Αυτό που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό είναι ότι υπάρχουν και τροφές για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ακολουθούν 5 τροφές που προωθούν την ανά πτυξη και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

1. Μπανάνες

Αυτό το φρούτο έχει πυριτικό ορυκτό, το οποίο μπορεί να προάγει πιο πυκνό και ανθεκτικό τριχωτό, αναφέρει η Lauren Manaker, διαιτολόγος με έδρα το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε τις μπανάνες», λέει. «Προσθέστε τις σε smoothies, σε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, κόψτε τις σε φέτες και ρίξτε τα πάνω από τα δημητριακά, προσθέστε τις σε απλό γιαούρτι ή φάτε τις κατεψυγμένες για μια κρύα απόλαυση».

2. Άπαχο κόκκινο κρέας

Η κατανάλωση άπαχου κόκκινου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, υποστηρίζει η Manaker.

Το άπαχο κόκκινο κρέας είναι καλή πηγή ψευδαργύρου και σιδήρου. Ο ψευδάργυρος είναι αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας. Η λήψη αρκετού σιδήρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας, η οποία σχετίζεται με την τριχόπτωση.

3. Σολομός

Έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη των μαλλιών, λέει η Keri Glassman, διαιτολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Nutritious Life. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην πρόληψη της φλεγμονής γύρω από τους θύλακες των τριχών, κάτι που είναι χρήσιμο να διατηρηθούν αυτά τα τριχοθυλάκια υγιή και να προληφθεί η τριχόπτωση».

4. Αυγά

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη των μαλλιών και τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης. Τα αυγά περιέχουν επίσης βιοτίνη, μια θρεπτική ουσία που παίζει ρόλο στην παραγωγή κερατίνης, μιας πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τρώτε αυγά», επισημαίνει η Manaker. «Μπορείτε να προσθέσετε ομελέτα ή βραστά αυγά σε σαλάτες, να προσθέσετε αυγά στη σούπα και να τηγανίσετε αυγά για ένα σάντουιτς».

5. Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σέσκουλο περιέχουν σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι υγιή για τα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C και του φυλλικού οξέος. 

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των μαλλιών σας από την οξειδωτική βλάβη. Τέλος, διαδραματίζει ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη υγιών μαλλιών.


Σχετικά Άρθρα