ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οκτώ θρεπτικά σνακ με θερμίδες για υγιή αύξηση του βάρους

05 Μαρτίου 2022, 09:00

images

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταναλώσουν αρκετές θερμίδες χωρίς να αισθάνονται κορεσμό κι αυτό τους διατηρεί με λιγότερα κιλά από όσα θα έπρεπε να έχουν. Για να πάρει βάρος ένα άτομο, πρέπει να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από όσες καίει κάθε μέρα. Η κατανάλωση σνακ με θερμίδες και θρεπτικά συστατικά μεταξύ των γευμάτων είναι ένας χρήσιμος τρόπος για ένα άτομο να αυξήσει την πρόσληψη ενέργειας χωρίς να προκαλεί υπερβολική πληρότητα. Ακολουθούν οκτώ τροφές πλούσιες σε θερμίδες.

1. Ελληνικό γιαούρτι

Το πλήρες ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και παρέχει μέτρια ποσότητα θερμίδων. Είναι ένα θρεπτικό, νόστιμο σνακ που χρειάζεται λίγη προετοιμασία και τρώγεται εύκολα.

2. Γκρανόλα

Η γκρανόλα μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, γλυκά σνακ, γιαούρτι και βρώμη, καθιστώντας τα πιο τραγανά και νόστιμα. Αν και τα στοιχεία διατροφής της γκρανόλα διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι μια μερίδα 100 g περιέχει 451 θερμίδες. Η γκρανόλα είναι ένα μείγμα με βάση τη βρώμη, στο οποίο, συνήθως, περιέχονται ξηροί καρποί, σπόροι, ρύζι, ενώ μπορεί να περιέχει αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά, όπως είναι η κανέλα.

3. Γάλα μη αποβουτυρωμένο

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D και ασβέστιο, το μη αποβουτυρωμένο γάλα είναι σχετικά πλούσιο σε θερμίδες. Η βιταμίνη D και το ασβέστιο είναι σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών και το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

4. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες που είναι ωφέλιμα για την καρδιά. Οι ξηροί καρποί μακαντέμια και τα πεκάν είναι από τους ξηρούς καρπούς με τις υψηλότερες θερμίδες που περιέχουν 204 θερμίδες και 196 θερμίδες ανά μερίδα αντίστοιχα. Για άτομα που δεν τους αρέσουν οι ξηροί καρποί, τα βούτυρα ξηρών καρπών μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική. Το φυστικοβούτυρο, για παράδειγμα,  περιέχει 94,4 θερμίδες ανά 1 κουταλιά της σούπας.

5. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε θερμίδες και είναι βολικά για κατανάλωση εν κινήσει. Ένα άτομο μπορεί εύκολα να προσθέσει αποξηραμένα φρούτα σε άλλα τρόφιμα για επιπλέον γεύση και θερμίδες.

6. Σκόνη πρωτεΐνης

Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστεθούν πρωτεΐνη και θερμίδες στη διατροφή ενός ατόμου. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά περιεχόμενα των μειγμάτων αυτών πρωτεΐνης ποικίλλουν ανάλογα με το περιεχόμενο, επομένως οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν την ετικέτα πριν αγοράσουν ένα τέτοιο προϊόν.

7. Τυρί

Το τυρί είναι μια πλούσια σε θερμίδες, γευστική τροφή, με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την υγεία των οστών, ενώ το τυρί αποτελεί και πλούσια πηγή πρωτεΐνης.

8. Αυγά

Τα αυγά αποτελούν μία προσιτή πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χολίνη και σελήνιο. Για τα πλήρη οφέλη των θερμίδων και των θρεπτικών συστατικών, οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο το ασπράδι. Οι κρόκοι αυγών είναι πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών.


Σχετικά Άρθρα