ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι ουρολοιμώξεις που επιμένουν χρειάζονται και σωστή διατροφή

14 Οκτωβρίου 2020, 16:00

images

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, κυρίως οι γυναίκες αλλά και αρκετοί άνδρες υποφέρουν από ουρολοιμώξεις που -από τα πολλά αντιβιοτικά- κάνουν στη συνέχεια και μυκητιάσεις... Όταν η κατάσταση τραβάει χρονικά σε μάκρος και η λοίμωξη δεν υποχωρεί εύκολα, καλό είναι να βάλουμε "μπροστά" και το οπλοστάσιο της φύσης!

Πρώτα από όλα, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Και να μην το αντικαθιστούμε με άλλα ροφήματα, αλλά να προτιμούμε να πίνουμε μέσα στη μέρα 8-10 ποτήρια νερό χωρίς τίποτα μέσα... Δεύτερον, πρέπει να τηρούμε σωστή υγιεινή στην πάσχουσα περιοχή, ξεπλένοντάς την με σκέτο νερό μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα και φορώντας πάντα βαμβακερό, καθαρό εσώρουχο. Τρίτον, σε ό,τι αφορά γενικά την διατροφή, πρέπει να βγάλουμε για ένα διάστημα τα πολλά κρέατα από το τραπέζι μας, και να βάλουμε πολλά ωμά λαχανικά και φρούτα. Να τρώμε επίσης αληθινό γιαούρτι με μέλι και αποφεύγουμε το αλκοόλ.

Υπάρχει όμως και να ένα μυστικό που εφαρμόζουν όσοι προτιμούν τα φυσικά προϊόντα για την αντιμετώπιση νόσων. Ένα είδους μούρου, γνωστό ως κράνμπερι! 

Στην αγορά το βρίσκουμε πιο εύκολα σε χυμούς ή σε καταψυγμένα εισαγόμενα, και λιγότερο συχνά σε φρέσκο φρούτο. Υπάρχουν ωστόσο και σε συμπληρώματα διατροφής τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αν πίνουμε σε φυσικό χυμό 2 ποτήρια την ημέρα για αρκετές εβδομάδες, μπορούμε να βοηθηθούμε πολύ στις υποτροπιάζουσες κυστίτιδες. Εξάλλου, στις κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων, έχει φανεί ότι συντελούν στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος. 

Τα κράνμπερι είναι πλούσια πηγή πολυφαινολών, προανθοκυανιδινών, ουσιών που προσδίδουν το κόκκινο χρώμα και εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων στο ουροποιητικό σύστημα. 

Σχετικά Άρθρα