ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο μέσος άνθρωπος θα κάνει δίαιτα 126 φορές στην ζωή του

13 Φεβρουαρίου 2020, 09:05

images

Στο δυτικό κόσμο με την πληθώρα των αγαθών και την υπερκατανάλωση, τελικά ο μέσος άνθρωπος υπολογίζεται ότι θα προσπαθήσει 126 φορές στην ζωή του να κάνει μία ...δίαιτα της μόδας για να χάσει λίγα ή πολλά περιττά κιλά!

Αυτό διαπίστωσαν επιστήμονες σε έρευνα που διεξήγαγαν μεταξύ 2000 ανθρώπων.

Από τη δίαιτα Άτκινς, ως τη δίαιτα μόνο με σούπες και τη διατροφή που αποκλείει εντελώς τους υδατάνθρακες, τα γνωστά και ...μοδάτα διατροφικά σχήματα δεν αφήνουν ασυγκίνητο σχεδόν κανέναν. Όπως αποδείχτηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων και μεγαλύτερων ενηλίκων, ανδρών και γυναικών, θα κάνουν πολλές προσπάθειες στην ζωή τους για να αδυνατίσουν. Αλλά, οι περισσότερες θα διαρκέσουν μέχρι έξι ημέρες και μετά θα σταματήσουν!

Οι περισσότεροι δηλώνουν πριν και μετά την προσπάθεια μπερδεμένοι σε ένα βαθμό, καθώς δεν μπορούν να αποφασίσουν αν τους ταιριάζει καλύτερα μια δίαιτα με λαχανικά και φρούτα, μια πολύ αυστηρή, ή μια περισσότερο ισορροπημένη αλλά λιγότερο αυστηρή. Καθώς ξεκινούν χωρίς σαφές πρόγραμμα και συμβουλή ειδικού, κουράζονται, απογοητεύονται και φοβούνται μόλις νιώσουν σημάδια αδυναμίας με αποτέλεσμα να σταματούν απότομα ό,τι ξεκίνησαν το ίδιο ...απότομα.

Σύμφωνα με την έρευνα Βρετανών ειδικών που διεξήχθη από την εταιρία Love Fresh Berries και επικεφαλής τον Δρ Nick Marston, κάποιοι απλά ψάχνουν στο διαδίκτυο για μια δίαιτα που να τους...φαίνεται υγιεινή και κατάλληλη, ενώ κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να πιουν μέχρι και 10 ποτήρια φρέσκο χυμό λεμονιού (!) αν τους πουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν "μαγική" λιποδιάλυση!

Βεβαίως τα σχήματα αυτά είναι ανθυγιεινά και δεν οδηγούν πουθενά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σταματούν την προσπάθεια λίγες ημέρες αφού την ξεκινήσουν. 

Ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες αυτές δίαιτες τονίζοντας ότι πρέπει να τρώμε σύμφωνα με το μεσογειακό μοντέλο και ισορροπημένα, χωρίς υπερβολές. Κι όποιος έχει ανάγκη για μεγάλη απώλεια κιλών, πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό διατροφολόγο- διαιτολόγο για να αποφύγει τα μελλοντικά προβλήματα στην υγεία του...

Σχετικά Άρθρα