ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μεγάλα τα οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου

04 Αυγούστου 2020, 10:00

images

Το παρθένο ελαιόλαδο χαρακτηρίζει τις κουζίνες των χωρών της Μεσογείου και τους προσδίδει φρεσκάδα και γεύση. Το ελαιόλαδο είναι αδιαμφισβήτητα το διατροφικό "χρυσάφι" του νότου!

Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το ελαιόλαδο πολύτιμο για την διατροφή μας:

Τα καλά λιπαρά: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα  συντελούν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Και σύμφωνα με μελέτες, όταν τα κορεσμένα λιπαρά της διατροφής αντικατασταθούν από πολυακόρεστα και μονοακόρεστα, τότε βελτιώνεται το "λιπιδαιμικό προφίλ", δηλαδή μειώνεται η "κακή" χοληστερίνη.

Τα αντιοξειδωτικά: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που προστατεύουν τα κύτταρα. Επίσης, τα φαινολικά συστατικά του συντελούν στην υγεία της καρδιάς.

Η βιταμίνη Ε: καθυστερεί την πρόωρη γήρανσης και τις εκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτζχάϊμερ.

Βοηθά στο αδυνάτισμα: Πολλές έρευνες συσχετίζουν την πλούσια σε ελαιόλαδο διατροφή με την απώλεια βάρους, τονίζοντας ότι η κατανάλωσή του σε λογικό πλαίσιο δεν προκαλεί παχυσαρκία, αντιθέτως βοηθά στην μείωση του βάρους.


Σχετικά Άρθρα