ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαχόμαστε την παχυσαρκία για να νικήσουμε τον κορωνοϊό

17 Νοεμβρίου 2020, 16:00

images

Κατά 50% αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο COVID-19 για τους παχύσαρκους, όπως επισημαίνουν επιστήμονες από την Mayo Clinic. «Συνολικά, η παχυσαρκία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 κατά περίπου 50%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, Ντόναλντ Χένσουρντ, διευθυντής του Προγράμματος Υγείας και Ζωής της διάσημης κλινικής.

Ταυτόχρονα, ακόμα και μια μικρή απώλεια κιλών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από τη νόσο της εποχής μας με τον ερευνητή να σημειώνει ότι "ακόμη και η απώλεια λίγων κιλών, μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία" και να συστήνει ¨ξεκινήστε αργά να χάνετε βάρος και δημιουργήστε ένα βιώσιμο σχέδιο… Το να είστε ενεργητικός, να κινείστε δηλαδή, βοηθά στην απώλεια βάρους και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση του σώματός σου. Και να μην το παρακάνετε, να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας».

«Επειδή όλοι μας πολλές φορές έχουμε πέσει στην… παγίδα του φαγητού, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, εάν αλλάξουμε συνήθειες, τα οφέλη που θα έχουμε μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας…

«Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες», εξηγεί ο δρ. Ντόναλντ Χένσουρτ. Η παχυσαρκία, μας θυμίζει ότι, πυροδοτεί και άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιακά νοσήματα.

Σχετικά Άρθρα