ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κίνημα αντί- δίαιτας οργανώνουν στη Μεγάλη Βρετανία

21 Ιανουαρίου 2020, 10:10

images

Υπάρχουν αυτοί που κάνουν συνεχώς δίαιτα, υπάρχουν και αυτοί που δεν κάνουν ποτέ! Σε αυτούς τους δεύτερους φαίνεται ότι ανήκουν κάποιοι Βρετανοί οι οποίοι έχουν κάνει σύλλογο και προωθούν το "δικαίωμα" στη πλούσια, κακή διατροφή!

Η κυρία Becky Young ίδρυσε το Anti-Diet Riot Club το 2018, μετά από έναν άσχημο χωρισμό! Η 30χρονη διοργανώτρια εκδηλώσεων έδινε από την εφηβεία της μάχη με τις διατροφικές διαταραχές και είχε κακή εικόνα για το σώμα της το οποίο δεν μπορούσε να αλλάξει. Μετά τον χωρισμό της, αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια να αλλάξει και όχι μόνο αυτό... Έβαλε σκοπό της ζωής της να πείσει και άλλους να αποδεχτούν το σώμα τους όσο παχουλό κι αν είναι. Όσο κι αν απέχει αυτό που η σημερινή κοινωνία θεωρεί "ωραίο".

Ξεκίνησε λοιπόν την προσπάθειά της και σήμερα το Anti-Diet Riot Club έχει 71 εκατομμύρια followers στο instagram.

"Η κοινωνία μας είναι φοβική προς το λίπος, προς τις καμπύλες και τα παραπάνω κιλά. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όταν μπαίνουμε σε πρόγραμμα διατροφής για αδυνάτισμα, νιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας. Αλλά δεν είναι έτσι. Αλά νιώθουμε άσχημα και βασανιζόμαστε", λέει η κυρία Young.

Και με την βοήθειά της έχουν ορίσει και ημέρα αυτών που εγκαταλείπουν τη δίαιτα και άλλους στόχους που ονομάζεται Quitter’s Day και γιορτάζεται στις 19 Ιανουαρίου. Τρεις εβδομάδες μετά την πρωτοχρονιά και την ανακοίνωση στόχων για καλύτερη διατροφή, περισσότερη γυμναστική και άλλα παρόμοια, οι άνθρωποι αυτοί γιορτάζουν το δικαίωμά τους να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και να είναι απλά ο καθένας ο εαυτός του.

ΠΗΓΗ

Independent

Σχετικά Άρθρα