ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η οικονομική κρίση οδηγεί σε χειρότερες επιλογές τροφίμων

29 Αυγούστου 2022, 09:00

images

Έρευνα που διεξήχθη από ειδικούς στο City University London, αναφέρει ότι η προσπάθεια αρκετών οικογενειών στη Μεγάλη Βρετανία να κάνουν οικονομία, οδηγεί σε κακές διατροφικές επιλογές για τα παιδιά...

Συγκεκριμένα, η μελέτη από το Centre for Food Policy at City, University of London έδειξε ξεκάθαρα ότι οι γονείς με χαμηλό εισόδημα, κάνουν χειρότερες επιλογές τροφίμων για τα παιδιά τους, οδηγούμενοι στην πρακτική αυτή από τα λίγα διαθέσιμα χρήματα αλλά και επιρροές από το κοινωνικό τους περιβάλλον που έχει συνήθως αντίστοιχες οικονομικές δυσκολίες.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η κακή οικονομική κατάσταση, συνδέεται με την ανθυγιεινή διατροφή καθώς η "βιομηχανία" του εύκολου φαγητού φροντίζει να διατηρεί τις τιμές πιο συμφέρουσες σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, φρέσκο ψάρι, φρέσκο κρέας κλπ).
Στη μελέτη συμμετείχαν 60 ζευγάρια γονέων από τις περιοχές Great Yarmouth, Stoke-on-Trent και London Borough of Lewisham ηλικίας άνω των 18 ετών.

Τα ευρήματα οδηγούν στα συμπεράσματα ότι:

-Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, προσπαθούν να κόψουν έξοδα κυρίως από τις αγορές τροφίμων. 

-Τα φιλικά περιβάλλοντα στις οικογένειες αυτές, τις οδηγούν στις φθηνότερες επιλογές επιβραβεύοντας αυτό το είδος οικονομίας.
- Κάποιες οικογένειες, αναπτύσσουν σχέσεις και φιλίες με βάση τις διατροφικές προτιμήσεις.
- Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επιλογές μιας οικογένειας, πρέπει να απευθυνθούμε και στους ανθρώπους με τους οποίους κάνει παρέα.

Σχετικά Άρθρα