ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η έλλειψη βιταμίνης Β μειώνει την ενεργητικότητα

03 September 2023, 09:00

images

Έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, αναφέρει ότι τρεις στους πέντε ενήλικες ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω της ρουτίνας, των πολλών ωρών εργασίας και των ατελείωτων συναντήσεων με βιντεοκλήση. Αυτή η κούραση εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και τώρα...

Η ακραία κόπωση μπορεί να προκληθεί από πλήθος ζητημάτων, όπως η υπερκόπωση, αλλά αν έχετε παρατηρήσει ταυτόχρονα και δύσπνοια, χλωμό δέρμα, μυϊκή αδυναμία ή αλλαγές στην προσωπικότητα, μπορεί να έχετε έλλειψη βιταμίνης Β.

Οι βιταμίνες Β είναι ζωτικής σημασίας για την ενέργειά μας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και συχνά περιλαμβάνονται σε ενεργειακά συμπληρώματα. Είτε υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β, είτε δεν λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες Β από τη διατροφή σας, είτε σας λείπουν άλλες βασικές βιταμίνες ενέργειας, ένα πρόσθετο συμπλήρωμα μπορεί να είναι το κατάλληλο μέτρο για να νιώσετε καλύτερα.

Και οι οκτώ βιταμίνες Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, Β6, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και Β12) είναι υπεύθυνες για τη βοήθεια του οργανισμού να επεξεργάζεται την ενέργεια από τις τροφές. Μην αμελείτε λοιπόν τη λήψη τους σε καθημερινή βάση.

Σχετικά Άρθρα