ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η βρώμη συμβάλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

03 Απριλίου 2023, 10:00

images

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια δημοφιλής τροφή για πρωινό που μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία ως μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής. Είναι μια πηγή διαιτητικών ινών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Πρόκειται για ένα θρεπτικό δημητριακό ολικής αλέσεως που μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία. 

Η βρώμη είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, επομένως η κατανάλωση πλιγουριού βρώμης μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποτρέψει ή να διαχειριστεί τη δυσκοιλιότητα ή τη δυσκολία με την κένωση.

Ένα άτομο που έχει λιγότερες από 3 κενώσεις την εβδομάδα, μπορεί να έχει δυσκοιλιότητα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 16 στους 100 ενήλικες εμφανίζουν συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Συχνά εμφανίζεται όταν τα κόπρανα περνούν από το κόλον πολύ αργά ή λόγω άλλης πάθησης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό ενός θρεπτικού γεύματος ή σνακ. Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών και η κατανάλωση αρκετών υγρών μπορεί να βοηθήσει στο να μαλακώσουν τα κόπρανα και να κενωθεί το έντερο ευκολότερα. Ως εκ τούτου, μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, τους βοηθά στη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό ενός θρεπτικού γεύματος ή σνακ. Η έρευνα δείχνει ότι η βρώμη είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, ιδιαίτερα διαλυτών ινών. Οι διαλυτές ίνες αναφέρονται σε ένα είδος ίνας που διαλύεται στο νερό. Αντίθετα, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες δεν διαλύονται στο νερό. Και οι δύο τύποι φυτικών ινών συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου δυσκοιλιότητας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι 100 γραμμάρια (g) πλιγουριού βρώμης μπορεί να περιέχουν συνολικά 10,1 g διαιτητικών ινών. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση βρώμης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Μπορείτε, επίσης, να καταναλώσετε άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, να πίνετε άφθονο νερό, να ασκείστε και να λαμβάνετε μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα. Εάν αυτές οι θεραπείες δεν βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, καλό είναι να επικοινωνήσετε με ένα γιατρό.


Σχετικά Άρθρα