ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έξι τρόποι για να παραμείνετε προσηλωμένοι στη σωστή διατροφή

13 Ιανουαρίου 2022, 09:00

images

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας. Για να κάνετε μόνιμες αλλαγές που θα βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία σας μακροπρόθεσμα, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε γιατί θέλετε να αλλάξετε (;). Το να γνωρίζετε το «γιατί», είναι το πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι το οποίο μπορεί να είναι μακρύ αλλά και συναρπαστικό. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σάς βοηθήσουν να παραμείνετε σε καλό δρόμο για να ακολουθήσετε ένα σχέδιο απώλειας βάρους ή να κάνετε οποιεσδήποτε άλλες βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής  σας.

Σχεδιάστε εκ των προτέρων τη διατροφή σας.

Κάντε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων και ψωνίστε σύμφωνα με το σχέδιό σας. «Σχεδιάστε να ψωνίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να διατηρείτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας εφοδιασμένα με τρόφιμα που υποστηρίζουν το διατροφικό σας πρόγραμμα», λέει η Lisa Cooper, διαιτολόγος ειδική για υπηρεσίες πρόληψης και ευεξίας στο Orlando Health της Φλόριντα. "Θα πρέπει επίσης να αναπτύξετε ένα σχέδιο για τις στιγμές που δεν ετοιμάζετε μόνοι τα γεύματά σας, όπως όταν πάτε σε ένα εστιατόριο, διακοπές ή ταξίδια εκτός πόλης", συμπληρώνει.

Προετοιμαστείτε για αναποδιές.

Η απώλεια βάρους ή η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών δεν είναι μια γραμμική διαδικασία και σίγουρα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στην πορεία. Ωστόσο, αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας τρομάζει.

Αφιερώστε χρόνο για την προετοιμασία του φαγητού.

Το να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές απαιτεί χρόνο και συνεπώς ένα πρόγραμμα για να προετοιμάσετε τα τρόφιμα που θα συμβάλλουν στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Κρατήστε ένα διατροφολογικό ημερολόγιο.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη διατροφή σας κρατώντας ένα ημερολόγιο, ώστε να θυμάστε τι έχετε καταναλώσει μέσα στη μέρα.

Βρείτε άτομα που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά σας.

Εάν μπορείτε να "στρατολογήσετε" την οικογένειά σας ή έναν ή δύο φίλους για να σάς υποστηρίξουν στις προσπάθειές σας να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, αυτό μπορεί να κάνει τη μετάβαση λίγο πιο εύκολη. Αυτό θα σας βοηθήσει ψυχολογικά, αφού δεν θα νιώθετε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια ή απομονωμένοι στα οικογενειακά τραπέζια. Μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε βοήθεια από ένα διατροφολόγο.

Γιορτάστε την επιτυχία σας.

Η αλλαγή είναι δύσκολη αλλά μπορεί να είναι και διασκεδαστική. Καθώς επιτυγχάνετε νέους στόχους, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσετε πόσο μακριά έχετε φτάσει.


Σχετικά Άρθρα