ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εταιρείες στις ΗΠΑ λανσάρουν χορτοφαγικά μπιφτέκια

06 Ιουλίου 2023, 10:00

images

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ εντάσσουν τη φυτική διατροφή στη ζωή τους, επιλέγοντας είτε να καταναλώνουν λιγότερα ζωικά προϊόντα, είτε να τα αποφεύγουν εντελώς. Μία έρευνα του 2021 από το Food Insight οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το 65% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατανάλωνε εναλλακτικές μορφές κρέατος, φυτικής προέλευσης το περασμένο έτος, με 2 στα 5 άτομα να καταναλώνουν αυτού του είδους τα τρόφιμα καθημερινά ή εβδομαδιαία.

Επιπλέον, η παγκόσμια αξία των υποκατάστατων κρέατος, θα φτάσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Η αξία της αγοράς των ΗΠΑ για τρόφιμα φυτικής προέλευσης αγγίζει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασπάζονται τη χορτοφαγική διατροφή, οι ιδέες για το παραδοσιακό μπάρμπεκιου αλλάζουν. Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ψήσιμο και πολλοί άνθρωποι αντικαθιστούν το μπιφτέκι των χάμπουργκερ με φυτικές επιλογές.

«Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση περισσότερων [τροφών] φυτικής προέλευσης είναι καλή για εμάς και το περιβάλλον», δήλωσε η Vanessa Rissetto, MS, RD, CDN, διαιτολόγος στη Νέα Υόρκη.

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε το δικό σας μείγμα για μπιφτέκια χωρίς κρέας. Πολλές εταιρείες έχουν διεισδύσει στον τομέα αυτό και παράγουν έτοιμα γευστικά μπιφτέκια, τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε κατεψυγμένα ή και φρέσκα απευθείας στο παντοπωλείο σας.

«Στα μπιφτέκια, υπάρχουν εκπληκτικές επιλογές, από εκείνες που μοιάζουν με ένα κλασικό μπιφτέκι, όπως το ευρέως διαθέσιμο Beyond Burger της Beyond Meat, μέχρι τα μπιφτέκια με βάση τα όσπρια, όπως το κλασικό —και ευχάριστο— μπιφτέκι Spicy Black Bean από τη Morningstar Farms», δήλωσε η Ann Taylor Pittman, συγγραφέας του «Everyday Whole Grains: 175 New Recipes from Amaranth to Wild Rice».

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένα μπιφτέκια λαχανικών περιέχουν περισσότερο νάτριο από τα παραδοσιακά μπιφτέκια. Περιορίστε τις γαρνιτούρες με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως το επιπλέον τυρί και επιλέξτε ένα συνοδευτικό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, όπως σαλάτα ή καλαμπόκι, αντί για πατάτες.


Σχετικά Άρθρα