ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένας ζωμός μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα υγείας

20 Ιανουαρίου 2023, 16:00

images

O ζωμός κρέατος με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που διοχετεύονται στο ζωμό από τα κόκαλα καθώς η σούπα μαγειρεύεται, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας στον οργανισμό που αντιμετωπίζει φλεγμονές.

Με τη διαδικασία αυτή θα προσλάβουμε κολλαγόνο και ηλεκτρολύτες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού. Επίσης τα αμινοξέα όπως η γλυκίνη και η αργινίνη που παρέχει ο ζωμός κρέατος λειτουργούν ως πολύτιμα αντιφλεγμονώδη για τον οργανισμό σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Oxidative Medicine and Cellular Longevity‌. Για μέγιστο αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες αποτελέσμα προσθέστε στη σούπα τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι, ακόμη και καυτερή πάπρικα.

Μια καλή εναλλακτική της κρεατόσουπας αποτελεί η βρώμη επισημαίνουν οι διαιτολόγοι. Η αντιφελγμονώδης δράση της οφείλεται στην περιεκτικότητά της σε μια διαλυτή φυτική ίνα τη β γλυκάνη. Σύμφωνα με ανασκόπηση στο Food η β γλυκάνη συσχετίζεται με μείωση της φλεγμονής, αλλά και του καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς και του κινδύνου διαβήτη τύπου 2 και δερματικών παθήσεων.

Στη λίστα των ροφημάτων με αντιφλεγμονώδη δράση μπορούμε να προσθέσουμε το πράσινο τσάι, που οφείλει τη θρεπτική του αξία στην περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Επίσης παρέχει επιπλεόν βοήθεια στην υγεία χάρη στη δράση του στο εντερικό μικροβίωμα.

Για διαφορετικούς λόγους το καθένα στη λίστα των αντιφλεγμονωδών ροφημάτων προστίθεται και η πιπερόριζα ή τζίντζερ  χάρη στη τζιντζερόλη που περιέχουν και ο χυμός αποξηραμέων δαμάσκηνου χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες,


Σχετικά Άρθρα