ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η σωστή διατροφή για το καλοκαίρι

24 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Το καλοκαίρι όλα είναι πιο ανάλαφρα και χαλαρά... τα ρούχα, το μακιγιάζ στις γυναίκες, η διάθεση, οι υποχρεώσεις αλλά και η διατροφή. Ας δούμε όμως, πώς θα επιτύχουμε την "καλοκαιρινή" διατροφή χωρίς να κάνουμε λάθη και να πάρουμε βάρος.

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι η πιο σίγουρη "συνταγή" για μια υγιεινή και διαιτητικά σωστή διατροφή. Αλλά πρέπει να προσέχουμε καθώς από τη μια τα λαχανικά και τα φρούτα μας παρέχουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνες αλλά ως εκεί... Κι εμείς χρειαζόμαστε οπωσδήποτε και πρωτεϊνες! 

Αυτές τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εύκολα να τις παίρνουμε από ψάρια και θαλασσινά προσέχοντας ωστόσο να μην κάνουμε υπερβολές στα θαλασσινά που περιέχουν χοληστερίνη αλλά και αρκετό ιώδιο που μπορεί να βλάψει όσους έχουν πρόβλημα στον θυρεοειδή. Μπορούμε δηλαδή να καταναλώνουμε θαλασσινά αλλά όχι καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες.

Εξάλλου τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης αλλά είναι αρκετά βαριά και αν τα τρώμε -όπως και όσο τον χειμώνα- μπορεί να μας φουσκώνουν και να μην επιτρέπουν την κολύμβηση ακόμα και μετά από ώρες. Πιο εύπεπτα είναι νερόβραστα μέσα σε σαλάτες.

Τέλος, τα καλοκαίρια είναι χρήσιμο να προσέξουμε την υπερκατανάλωση αλκοόλ.  Ενα ποτηράκι την ημέρα επιτρέπεται αλλά όχι παραπάνω. Σημαντικό είναι η οινοποσία να συνοδεύεται από αρκετό νερό (8-10 ποτήρια ημερησίως) για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. 

Σχετικά Άρθρα