ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά σνακ για το σχολείο

03 September 2022, 08:00

images

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και για τους γονείς των πιο μικρών παιδιών, ξεκινάει και πάλι μία δυσάρεστη ρουτίνα να κοιμηθούν τη σωστή ώρα, να ξυπνήσουν το πρωί εγκαίρως, να διαβάσουν τα μαθήματά τους, να φάνε πρωινό και να μην καταναλώσουν στο σχολείο άχρηστα και επιβλαβή σνακ...

Ας δούμε τι μπορούμε να δώσουμε στο μικρό παιδί να πάρει μαζί του στο σχολείο, χωρίς να έχουμε διαμαρτυρίες και φασαρίες:

- Μία μπανάνα είναι το πιο κατάλληλο φρούτο, καθώς καθαρίζεται εύκολα με τα χέρια και αρέσει σε όλα τα παιδιά, ειδικά όταν είναι ώριμη.

- Σάντουιτς ή τοστ με το αγαπημένο του αλλαντικό, είναι κάτι που θα φάει εύκολα χωρίς να κινδυνεύει να λερωθεί.

- Ένα φακελάκι με ποικιλία ξηρών καρπών με σταφίδες, κράνμπερι κι άλλα γλυκά αποξηραμένα φρούτα, είναι επίσης μια υγιεινή λύση.

- Τυροπιτάκια που θα ψήσουμε στο σπίτι με υγιεινά υλικά ,επίσης είναι κατάλληλο σνακ που μπορεί, μάλιστα, το παιδί να μοιραστεί με τους φίλους του.

- Γάλα σοκολατούχο με λίγα λιπαρά και μία μπάρα δημητριακών, είναι κατάλληλα, τόσο για πρωινό, όσο και για σνακ που θα πάρει μαζί του στο σχολείο.

- Παν κεϊκς με φρέσκο γάλα και αβγά και λίγη μόνο ζάχαρη που θα παρασκευάσουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε, αποτελούν μία πολύ νόστιμη λύση για πρωινό και σνακ για το σχολείο για όλα τα μικρά παιδιά. 

Εκτός από νόστιμες και υγιεινές λύσεις που θα προσφέρουμε στο παιδί, μπορούμε επίσης να το ενημερώσουμε για την ανάγκη να τρέφεται σωστά, για τα συστατικά των τροφών και να παρασκευάσουμε το πρόχειρο γεύμα μαζί του σαν κοινό παιχνίδι. Τα παιδιά μετά τα 5-6 χρόνια ,είναι σε θέση να κατανοήσουν πολύ καλά την ανάγκη για υγιεινή διατροφή και τον αντίκτυπο της κακής διατροφής στην υγεία μας ,αρκεί βέβαια να δίνουν οι γονείς το καλό παράδειγμα και να εξηγούν επαρκώς στα παιδιά τα θέματα αυτά.

Σχετικά Άρθρα