ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποφύγετε τις δίαιτες με "εύκολους και γρήγορους" τρόπους

16 Ιανουαρίου 2020, 08:05

images

Οι γιατροί του NHS, του εθνικού συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ζητούν από τους πολίτες να μην εμπιστεύονται διαιτολόγια αδυνατίσματος που περιλαμβάνουν εύκολα γεύματα που δεν χρειάζονται κόπο για να παρασκευαστούν.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Stephen Powis, ιατρικός διευθυντής του NHS England, "οι εύκολες δίαιτες και τα χάπια αδυνατίσματος τα βότανα αποτοξίνωσης, τα συμπληρώματα που κόβουν την όρεξη και όλα τα "εύκολα" που χρησιμοποιούν πολλοί για να αδυνατίσουν είναι στην καλύτερη περίπτωση άχρηστα και στην χειρότερη επιβλαβή".

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, κάθε τόσο γίνεται στη μόδα κάποια "γρήγορη δίαιτα" αδυνατίσματος που περιλαμβάνει και χάπια αδυνατίσματος ή περιορισμού της όρεξης. Αυτά ωστόσο έχουν σοβαρές παρενέργειες όπως είναι η διάρροια, η ναυτία, η ταχυκαρδία ενώ σε κάποιες γυναίκες δημιουργούν κι άλλα προβλήματα καθώς αλληλεπιδρούν με τα αντισυλληπτικά και τα ακυρώνουν με κίνδυνο ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Ο καθηγητής Powis συστήνει να τρώμε ισορροπημένα, να πίνουμε πολύ νερό, να διακόψουμε το κάπνισμα, να γυμναζόμαστε και γενικά να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αντί να καταφεύγουμε σε γρήγορες λύσεις αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας. 

Εξάλλου, συστήνει να βάλουμε στην ζωή μας τα φρούτα και τα λαχανικά και να αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού λίπους και τα τρόφιμα με ζάχαρη.

ΠΗΓΗ

The Guardian

Σχετικά Άρθρα