ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν υποδομές για ασθενείς με Νόσο Πάρκισον

11 Απριλίου 2022, 11:53

images

Ο Σύνδεσμος για τη Νόσο Πάρκισον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συχνή παρουσία της νόσου και τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει για την πορεία της, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπευτική προσέγγιση, η οποία είναι πολύπλευρη και ζητά όπως δημιουργηθούν υποδομές, που θα δέχονται τους ασθενείς, ομάδες στήριξης και προγραμμάτων εκπαίδευσης των φροντιστών.

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Πάρκινσον, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση αυτών των ασθενών είναι σημαντική, αφού από αυτή εξαρτάται η εξέλιξη της νόσου.

Σημειώνεται ότι η Νόσος του Πάρκινσον είναι απαραίτητο, στις πλείστες των περιπτώσεων, να αντιμετωπιστεί συλλογικά από ομάδα αποτελούμενη από διάφορες ειδικότητες και πάντοτε σε συνεργασία με τον ίδιον τον ασθενή, αλλά και το περιβάλλον του.

Ο Σύνδεσμος ζητεί την σύσταση ομάδων σε μόνιμη βάση για να έχουν όλοι οι ασθενείς την ίδια ενδεδειγμένη και καθορισμένη αντιμετώπιση.

Ζητεί ακόμη από το κράτος τη δημιουργία ομάδων στήριξης του στενού περίγυρου του κάθε ασθενή, καθώς και τη στήριξη του Συνδέσμου για τη δημιουργία υποδομών που θα δέχονται αυτούς τους ασθενείς, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με χρήση κονδυλίων που διατίθενται από την ΕΕ.

Ζητούμε, αναφέρουν, από το κοινωνικό κράτος την εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης των ατόμων που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της φροντίδας των ασθενών μας.

Όπως αναφέρεται, η Νόσος Πάρκινσον, αποδεδειγμένα είναι η δεύτερη σε συχνότητα εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου. Ως νόσος, αναφέρεται όχι μόνο στον ίδιο τον ασθενή, αλλά και στους γύρω του, μιας και είναι ασθένεια την οποία έχει να αντιμετωπίσει και το περιβάλλον του ασθενούς, αφού εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένο να προσαρμόσει την καθημερινότητα του στη βάση των αναγκών του δικού του ανθρώπου, που έχει διαγνωστεί με τη Νόσο του Πάρκινσον.

Καθοδηγούμε σήμερα τους ασθενείς και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, σημειώνεται, και τους καλούμε όπως απαιτούν άμεσα μετά τη διάγνωση, πλήρη ενημέρωση για την ασθένεια, το πώς εξελίσσεται, για τις θεραπείες που υπάρχουν και πώς εφαρμόζονται, αλλά και στην κάθε περίπτωση, να ζητούν ενημέρωση για τα δικαιώματα τους και να τα απαιτούν.

«Τα άτομα με Νόσο του Πάρκινσον είναι ανάμεσα μας, και έχουν την ανάγκη του οικογενειακού τους περίγυρου αλλά πολύ περισσότερο την αρωγή του κράτους. Ας τα φροντίσουμε, τους αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα