ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν τμήμα πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο

13 Απριλίου 2022, 15:33

images

Στην άμεση ανάγκη δημιουργίας τμήματος πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο αναφέρεται η συντονίστρια της Επιτροπής Υγείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Μόνικα Πιερίδου.

Η κ. Πετρίδου σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε διαχρονικά το αίτημα της κοινωνίας για δημιουργία Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο και χαιρετίζουμε την ανανεωμένη προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να υλοποιήσει την δέσμευση αυτή του προέδρου Αναστασιάδη, έστω τον τελευταίο χρόνο της προεδρίας του».

Επισημαίνει επίσης ότι είναι αδιανόητο το Μακάρειο Νοσοκομείο στα 40 χρόνια λειτουργίας του να μην έχει λειτουργήσει ακόμη Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Πρόσθεσε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζονται οι γονείς να περνούν από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και δεν υπάρχουν παιδίατροι, για να πάρουν παραπεμπτικό για το Μακάρειο Νοσοκομείο».

«Θεωρούμε μεγάλη προσβολή για ένα κράτος να μην έχει δημιουργήσει ακόμη τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ένας σταθμός πρώτων βοηθειών για τα παιδιά», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να αποτελεί στόχο για την κυπριακή κοινωνία η δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου παίδων και μητέρων», κατέληξε.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα