ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν την άμεση κατάργηση του Ραδιομαραθωνίου

14 Νοεμβρίου 2023, 10:47

images

Η παγκύπρια οργάνωση για την εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες "Αγκαλιά Ελπίδας" ζητεί τη άμεση κατάργηση του Ραδιομαραθωνίου. 

Η οργάνωση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κράτος, κρατικούς αξιωματούχους και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για στήριξη και προώθηση της πολιτικής των εράνων καθώς της ανάπτυξης μισαναπηρισμού και εργαλειοποίησης των παιδιών με αναπηρία με σκοπό την πρόκληση οίκτου των συμπολιτών τους και τη συλλογή χρημάτων και ταυτόχρονη προβολή και διαφήμιση ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Η οργάνωση υποβάλλει αίτημα για άμεση κατάργηση του Ραδιομαραθωνίου και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «καταγγέλλει επίσης ότι το κράτος αποφεύγει τις ευθύνες του προς τα άτομα με αναπηρία, οικονομικές και άλλες, συμμετέχοντας σε αυτόν τον ιδιωτικό έρανο με κρατικούς αξιωματούχους και πόρους του κράτους».

Η "Αγκαλιά Ελπίδας" καταγγέλλει, επίσης, ότι «διεξάγεται οδικός έρανος χωρίς την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, την ίδια στιγμή που οι οργανώσεις μας είναι υπόλογες σε αυστηρούς ελέγχους και οι έρανοι απαγορεύονται στα φώτα τροχαίας για λόγους ασφάλειας».

Αναφέρει, ακόμη, «ότι χρησιμοποιούνται οι χώροι δημόσιων σχολείων, στα οποία φοιτούν και παιδιά με αναπηρία, για να αναπτύσσεται μισαναπηρικός λόγος , στοχοποίηση των παιδιών μας και καλλιέργεια λανθασμένων αντιλήψεων για την αναπηρία, οι οποίες είναι αντίθετες από το γράμμα του συντάγματος της χώρας μας και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, την οποία έχει κυρώσει η χώρα μας το έτος 2011».

Σχετικά Άρθρα