ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν ισότιμη πρόσβαση ΑμεΑ στα μέσα μαζικής μεταφοράς

13 September 2023, 15:02

images

Στην πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών προνοιών που διέπουν τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προώθηση της συνεργασίας  του Υπουργείο Μεταφορών με άλλες αρμόδιες Αρχές προς την επίτευξη αυτού του στόχου, καλεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε δήλωσή της, η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν τόνισε ότι  το ζήτημα της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα για κάθε κράτος το οποίο σέβεται και προνοεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών του.

Η κ. Σούπερμαν πρόσθεσε ότι η ίση μεταχείριση χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων, πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε δυνατό τρόπο.

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2023, να μην παρέχει τα ελάχιστα για την ασφάλεια και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, και δη, των παιδιών με κινητικά προβλήματα» είπε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι, η εκπαίδευση και επιμόρφωση των οδηγών σε θέματα που αφορούν στην πρόσβαση και την ασφάλεια των επιβατών που εμπίπτουν σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης του απαραίτητου εξοπλισμού, κρίνεται επιβεβλημένη.

«Παράλληλα, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό όπως ενεργοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς για τον έλεγχο εφαρμογής των σχετικών κανονισμών που είναι σε ισχύ, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών» .

 Τέλος τόνισε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπογραμμίζει τη σημαντικότητα του θέματος και καλεί τους εμπλεκόμενους να ενεργήσουν άμεσα.

Σχετικά Άρθρα