ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν δωρεάν τεχνικό έλεγχο αναπηρικού οχήματος

16 September 2022, 10:06

images

Την πρόσβαση σε δωρεάν τεχνικό έλεγχο αναπηρικού οχήματος ατόμων με αναπηρίες, ζητά η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.), με την τροποποίηση διατάξεων σχετικής νομοθεσίας.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, ο πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ Χριστάκης Νικολαΐδης, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) Νόμου του 2007 (Ν. 1(I)/2007), «κάτοχος μηχανοκίνητου οχήματος δι' αναπήρους, όπως ορίζεται στις διατάξεις του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, δύναται να επιλέξει να διενεργηθεί ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος του οχήματος του σε Κ.Ε.Μ.Ο με μηδενικά τέλη».

Προσθέτει ότι πολλά άτομα με αναπηρίες απευθύνονται συχνά στη Συνομοσπονδία εκφράζοντας παράπονα με βάση τα οποία εξαιτίας της αναπηρίας τους αδυνατούν να επισκεφθούν τα επαρχιακά σημεία Κ.Ε.Μ.Ο, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται του δωρεάν τεχνικού ελέγχου τον οποίο δικαιούνται με βάση τις πιο πάνω διατάξεις της Νομοθεσίας.

Ως εκ τούτου, καλούν τον κ. Καρούσο, για σκοπούς διευκόλυνσης των δικαιούχων ατόμων με αναπηρίες, να προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση και αναβάθμιση των σχετικών διατάξεων της Νομοθεσίας, με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κάτοχοι οχήματος για άτομα με αναπηρίες, θα δύνανται να προβούν σε δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους και καλύπτεται από τις σχετικές ειδικές νομοθεσίες πέραν από τα επαρχιακά σημεία K.E.M.O και σε εξουσιοδοτημένα Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. της επιλογής τους. 

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα