ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν αποσύνδεση παραπεμπτικών από αμοιβή γιατρών

25 Αυγούστου 2022, 06:00

images

Την αποσύνδεση των παραπεμπτικών από τα οικονομικά κριτήρια αμοιβής των γιατρών ζητούν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), οι προσωπικοί ιατροί (ΠΙ).

Ο πρόεδρος των Προσωπικών Ιατρών Δρ Ανδρέας Πολυνείκης, μιλώντας στο YgeiaWatch, ανέφερε ότι ως προσωπικοί γιατροί ζητούν από τον ΟΑΥ τα παραπεμπτικά να αποσυνδεθούν από τον μισθό των γιατρών, γιατί αυτό έγκειται εις βάρος των ασθενών και του ΓεΣΥ.

Πρόσθεσε ότι «τώρα οι γιατροί παρέχουν περισσότερα χρόνια παραπεμπτικά, άρα οι ασθενείς πηγαίνουν πιο συχνά στη δευτεροβάθμια φροντίδα χωρίς να περνούν πρώτα από τους προσωπικούς τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να ζημιώνει το ίδιο το ΓεΣΥ».

«Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε κάποια μείωση απολαβών σε γιατρούς για τον μήνα Αύγουστο, σχολίασε ότι «όπως είναι το σύστημα, θα υπάρχει κάθε μήνα ένα μικρό ποσοστό των γιατρών, περίπου 10%, που θα έχει μείωση απολαβών». Συμπλήρωσε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι σταθερό, «για το λόγο ότι βγαίνει ο μέσος όρος κάθε μήνα και όσοι είναι στα άκρα θα μειώνεται η απολαβή τους».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος μήνας που δεν θα υπάρχει κάποια μείωση. Μπορεί να συμβεί σε όλους αυτό», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα είχε με τον ΟΑΥ εντός του Αυγούστου για να συζητήσουν το θέμα της αμοιβής και των παραπεμπτικών, δήλωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκε εφόσον προηγήθηκαν τα γεγονότα σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου.

Ο Δρ Πολυνείκης δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα κάποια άλλη συνάντηση, και εφόσον ο ΟΑΥ έχει τώρα τα δικά του προβλήματα, αναμένεται να λυθούν πρώτα αυτά ώστε να προχωρήσουν σε συζητήσεις.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα