ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών

30 Νοεμβρίου 2021, 12:08

images

Νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοίνωσε o Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο σημερινό  Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60. Σε περίπτωση που η εν λόγω ηλικιακή ομάδα δεν κλείσει ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου για την πρώτη δόση τότε θα βαρύνεται με 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ποσό θα συγκεντρώνεται θα κατευθύνεται για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αλλά είναι βαρύτερη η ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους ευάλωτους. Θα σωθούν ζωές με αυτή την απόφαση. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία μας», τόνισε.

«Από τους 580.000 ανεμβολιάστους άνω των 60 ετών, μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν τους τελευταίους μήνες», σημείωσε ο ‘Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί lockdown, λέγοντας πως «η πολιτική μας τουλάχιστον ως προς τους εμβολιασμούς φαίνεται να αποδίδει. Τρεις στους 4 Έλληνες άνω των 12 ετών επέλεξαν να θωρακιστούν με το εμβόλιο».

Σχετικά Άρθρα