ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υποχρεωτικά μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

02 Δεκεμβρίου 2022, 12:17

images

Σε μία έντονη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, με την πρόεδρο σώματος να αναγκάζεται πολλές φορές να προειδοποιεί ότι θα διακόψει τις εργασίες του Κοινοβουλίου, ψηφίστηκε σε νόμο, η πρόταση του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ο νόμος εγκρίθηκε με 39 ψήφους υπέρ, 4 εναντίον και 8 αποχές.

Έντονες αντιπαραθέσεις εκδηλώθηκαν μεταξύ βουλευτών, ενώ σε κάποιο σημείο ψηφίστηκε ο τερματισμός της συζήτησης του θέματος.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία εξέτασε την πρόταση νόμου, καυτηρίασε όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και άνοιξε πόλεμο μεταξύ των κομμάτων.

Ως εξόφθαλμα αντισυνταγματική χαρακτήρισε την πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε, ότι η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ποια είναι η διδακτέα ύλη και πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα δημιουργήσει προβλήματα.

«Δεν μπορεί το Σώμα να εκβιάζεται σε οποιαδήποτε θέση πριν την ετυμηγορία του, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος έστειλε επιστολές για παρεμβάσεις της Εκτελεστικής εξουσίας», είπε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής.

Εκ μέρους του ΕΛΑΜ, ο Σωτήρης Ιωάννου, είπε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση, σημειώνοντας ότι θα έκαναν αποδεκτή την πρόταση με προϋποθέσεις.

«Εφαρμόστηκε και σε άλλες χώρες και προκαλώ τον οποιονδήποτε να μας πει τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτική. Θέλετε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τους βιαστές; Να το κάνουμε, να ψηφίσουμε πιο αυστηρές ποινές, όπως χημικό ευνουχισμό σε όλους τους βιαστές», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε περαιτέρω ότι «μόνο ο γονέας θα πρέπει να αποφασίζει για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται και σήμερα στα σχολεία, ενώ έκανε λόγο για παραβίαση των κανονισμών της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Παιδείας, τάχθηκαν κατά της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος από την Ολομέλεια και σημείωσε ότι δεν έχει γίνει προετοιμασία για την ένταξη του συγκεκριμένου μαθήματος στα σχολεία.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους μεταξύ άλλων είπε ότι «διαβάζοντας κάποιος το προοίμιο του νόμου διαπιστώνει κάποιος ότι όποιος κι αν το έγραψε καθοδηγείτο από έναν αρρωστημένο εγκέφαλο. Ζούμε αγαπητοί συνάδελφοι μια πορνική και ομοφυλοφυλοφιλική θύελλα».

Για ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο από το βήμα της Βουλής από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, έκανε λόγο ο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού. Στα όσα ανέφερε ο κ. Δαμιανού , αντέδρασε ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ο οποίος απευθυνόμενος στο Βουλευτή του ΑΚΕΛ του υπέδειξε να «Να περάσετε έξω κύριε», εάν δεν θέλετε να ακούτε».

Η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος αποκάλεσε το βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους τραμπούκο της πολιτικής. Σε έντονο ύφος και η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα διακόψει την ολομέλεια γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν στο Σώμα τέτοιες αναφορές.

Η νομοθεσία

Σκοπός της πρότασης νόμου, ως αυτή είχε αρχικά κατατεθεί, είναι:

- Θέσπιση ενός αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου για τη διασφάλιση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και του κοινού,

-Δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων για εγκύους που επιθυμούν να διακόψουν την κύηση,

-Διασφάλιση του δικαιώματος των επαγγελματιών υγείας να μη συμμετέχουν σε διαδικασία διακοπής της κύησης και,

-Δημιουργία αρχείου από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο να τηρούνται δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των γεννήσεων, το είδος του τοκετού, τις πολύδυμες κυήσεις, τις κυήσεις κατόπιν εφαρμογής μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα πρόωρα νεογνά, καθώς και τις περιπτώσεις διακοπής της κύησης, τους λόγους της διακοπής και την ηλικία της γυναίκας κατά τη διακοπή.

Της Ελένης Χαραλάμπους

Σχετικά Άρθρα