ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπογράφεται την Παρασκευή η συμφωνία για λειτουργία Γραφείου ΠΟΥ στην Κύπρο

24 Ιανουαρίου 2023, 15:55

images

Υπογράφεται την προσεχή Παρασκευή μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Περιφερειακού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Χανς Κλούγκε, η συμφωνία σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Χώρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας, η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, «η Κύπρος, έχοντας μια καθιερωμένη ιστορία αριστείας στην επιστήμη και την έρευνα, εφαρμόζει πολιτικές βασισμένες σε τεκμηριωμένη επιστημονική βάση». Οπως σημειώνει, «σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε σειρά διαβουλεύσεων με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με σκοπό την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Οργανισμού στη Λάρνακα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, τόσο στη Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται αποκλειστικά στην Κύπρο και θα καλύπτει τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ θα απαρτίζεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες, αλλά και από εξωτερικό εμπειρογνώμονα του Οργανισμού.

Το Γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο θα ασχοληθεί, κυρίως, με τα λοιμώδη νοσήματα.

Σχετικά Άρθρα