ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπο την Αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η 3η Μπλε Διαδρομή του Europa Uomo

21 September 2023, 16:29

images

Πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του  Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η ποδηλατική εκδήλωση "3η Μπλε Διαδρομή για Όλους".

Η εκδήλωση διοργανώνεται, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, από το Σωματείο Europa Uomo Cyprus και θα αρχίσει στις 09.00π.μ.

Σύμφωνα Δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, στόχος του είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια του Σωματείου, ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, με την έμπρακτη συμμετοχή της Ναυτιλιακής βιομηχανίας σε αυτό τον αγώνα, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια.

Το μπλε χρώμα, σημειώνεται, αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς στον αγώνα ευαισθητοποίησης για το Υφυπουργείο και το Σωματείο, καθώς από τη μια συνδέεται παραδοσιακά με τη θάλασσα, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τις θαλάσσιες δραστηριότητες και από την άλλη το μπλε χρώμα είναι ευρέως συνδεδεμένο ως το χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη «οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα».

«Ας ενώσουμε και φέτος τα χέρια στη Μπλε Διαδρομή για τους συνανθρώπους μας με καρκίνο του προστάτη», αναφέρει.

Η Μπλε Διαδρομή των 8 χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία έναρξης και τερματισμού το αμφιθέατρο των Ηρώων Χρίστου & Μίλτου Χριστοφόρου στο Μόλο Λεμεσού και φιλοδοξεί να προσελκύσει πέραν των 1.200 ποδηλατιστών από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Europa Uomo Cyprus, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη. Σκοπός της ίδρυσης του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, μέσω της συστηματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Σχετικά Άρθρα